Ostalo

Croata Barrio postao član KSW-a, nastupa već na priredbi za dva tjedna

 Ronald Goršić / CROPIX
Novi borac na rosteru poljskog MMA giganta je Francisco 'Croata' Barrio

KSW 56 priredba imat će na svom programu još jednog regionalnog borca. Naime, neki domaći mediji danas su otkrili kako je ugovor s poljskom promocijom potpisao Francisco Albano Barrio, poznatiji kao Croata ili Panchy. Vijest su odmah putem svojih Facebook profila podijelili neki njegovi timski kolege, ali i Dražen Forgač.

Ovaj član zagrebačkog American Top Teama već se nalazi u pripremama za borbu koja će se održati 14. studenog u Varšavi, na priredbi koju predvodi borba Roberta Soldića i Michala Materle, dok u sunaslovnoj borbi nastupa Ivan Erslan, koji će se boriti za naslov prvaka poluteške kategorije protiv Tomasza Narkuna.

Protivnik mu još nije poznat, no borba bi službeno trebala biti najavljena ovog vikenda. Tako se ostvarilo ono o čemu se već neko vrijeme pričalo te će argentinsko-hrvatski borac u KSW-u debitirati godinu dana kasnije nego što je to prvi put mogao ostvariti.

Naime, prvu priliku boriti se u KSW-u imao je prošle godine. Nakon što je Aleksandar Rakas otkazao borbu protiv Krystiana Kaszubowskog, upravo je Francisco bio prvi izbor za zamjenu. Zvali su ga cijelo jutro, no on je spavao, s ugašenim tonovima na telefonu. Tako je na kraju pozivnica otišla Ivici Truščeku. Nakon toga se konstantno pričalo o njegovom angažmanu, a Vaso Bakočević otkrio je kako ih je KSW imao plan upariti na ovogodišnjoj priredbi u Areni Zagreb. Kako se ista neće ostvariti, zbog svima poznatih razloga, tako su i Poljaci ostali bez trenutnog interesa za istu.

No, nisu ostali bez interesa za Croatu, koju je ovog ljeta na FNC 3 priredbi dominantno savladao Aleksandra Jankovića. Očekivalo se da bi Megdan nakon toga mogao ponovno ugovoriti njegovu otkazanu borbu protiv Bakočevića, no to se nije dogodilo. Umjesto toga, Francisco odlazi testirati se na velikoj sceni, na priredbi koja već sad ima ogroman hrvatski predznak. Ne otpisujemo mogućnost da se unutar idućih dana pojavi vijest o još kojem regionalnom imenu na ovoj priredbi. Uskoro možete očekivati i prve Franciscove izjave o ovom velikom koraku za njegovu karijeru.

Linker
05. travanj 2024 19:09