Ostalo

Dogodile su se promjene u playoff slici PFL-a, borac izbačen zbog ‘nedovoljnog zalaganja?‘

NEW YORK, NEW YORK - NOVEMBER 06: Shane Burgos celebrates against Billy Quarantillo in their featherweight bout during the UFC 268 event at Madison Square Garden on November 06, 2021 in New York City. Mike Stobe,Image: 641942281, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Mike Stobe/Getty images/Profimedia

 MIKE STOBE/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Mike Stobe/Getty Images/Profimedia
Ovo se ne viđa svaki dan, ali je moguće u ovakvom formatu

Natan Schulte ipak neće biti u PFL playoffu 2023. godine. Manje od 12 sati nakon što je Schulte (25-5-1) pobijedio Rausha Manfia (17-5) jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 29-28) na 2023 PFL 6 i pritom izborio mjesto u doigravanju, promocija je objavila njegovo uklanjanje iz playoffa i suspenziju oba borca ​​do kraja sezone.

"Natan Schulte i Raush Manfio nisu ispunili standarde kojih su se svi borci PFL-a pristali pridržavati u turniru", stoji u priopćenju za javnost PFL-a u subotu. ‘Svi borci u svojim PFL Fight Agreements suglasni su da će upotrijebiti svoje ‘najbolje vještine i sposobnosti kao profesionalni sportaši da se natječu ... i poraze bilo kojeg protivnika‘.‘

Borba o kojoj je riječ održana je u petak u Overtime Elite Areni u Atlanti na preliminarnom dijelu događaja. Većinu borbe Schulte i Manfio oklijevali su s bilo kakvim agresivnijim potezima. Njih dvoje su bliski prijatelji i trening partneri.

"Bilo je vrlo jasno da Natan i Raush nisu ispunili taj ugovorni standard u jučerašnjoj borbi. PFL je odmah suspendirao oba borca ​​iz sezone i smatrao da borba ima 0 bodova za potrebe poretka lige. PFL poduzima ovu akciju kao priznanje svoje odgovornosti prema svim borcima PFL-a i svim fanovima promocije.”

Kao rezultat toga, Shane Burgos (16-4) će upasti u doigravanje i suprotstaviti se Clayu Collardu (23-10), koji je prethodno osigurao prvo mjesto u poretku. Olivier Aubin-Mercier (19-5) i Bruno Miranda (16-3) borci su koji će se sučeliti u drugoj polufinalnoj borbi.

Linker
26. travanj 2024 00:49