Ostalo

Dvije zlatne, dvije srebrne i jedna brončana medalja za Hrvatsku u Bukureštu

 TIM MARKLAND/PA IMAGES/PROFIMEDIA Tim Markland/pa Images/profimedia
Zlato su osvojili Mila Tukić (TK Marjan) i Matej Nikolić (TK Jastreb)

Hrvatski taekwondo borci su u petak na Europskom U21 prvenstvu koje se održava u Bukureštu osvojili dvije zlatne, dvije srebrne i jednu brončanu medalju.

Zlato su osvojili Mila Tukić (TK Marjan) i Matej Nikolić (TK Jastreb), srebro Mila Mastelić (TK Marjan) i Vito Krpan (TK Metalac) a broncu Oscar Kovačić (TK Prana).

Mia Tukić je na putu do zlatne medalje u kategoriji do 53 kg redom svladala predstavnice Belgije, Francuske, Azerbajdžana i u finalu Turske.

Mila Mastelić je u finalu do 73 kg u finalu poražena od turske predstavnice, ali je do finala bila bolja od predstavnica Armenije i Španjolske.

Jako je zanimljivo bilo u kategoriji do 80 kg za muškarce gdje su na postolju završila tri Hrvata. Zlato je osvojio Matej Nikolić (TK Jastreb) koji je u finalu pobijedio kolegu iz reprezentacije Vitu Krpana (TK Metalac). Broncu je u istoj kategoriji osvojio Oscar Kovačić (TK Prana).

Od ostalih hrvatskih predstavnika jučer su na ovom prvenstvu s manje uspjeha nastupili Fran Šerer, Jan Flager, Sara Maričić, Ema Bugarinović, Karla Kellek i Mariela Parčina.

Hrvatska je u dva dana EP-a u Bukureštu osvojila osam medalja. Prvog dana zlato je osvojila Magdalena Matić (TK Marjan), srebro su uzele Darija Zeljko i Margarita Vukić (obje TK Dubrava) i broncu Ante Kovač (TK Marjan).

Linker
28. travanj 2024 00:54