Ostalo

Fedor ne zanima Amerikance: Bellator iz Japana postigao mizernu TV gledanost

Fedor Emelianenko
 screenshot/Youtube
Iako su termin u potpunosti prilagodili američkoj publici, Bellator 237 održan prošlog tjedna u Saitama Areni nije postigao niti približnu gledanost kakvu je promocija ugovaranjem priredbe očekivala.

Bellator nije štedio prilikom svog posjeta Saitama Areni. Osim glavne borbe u kojoj su nastupili Fedor Emelianenko i Quinton Jackson, promocija je na programu ponudila Michaela Chandlera i Michaela Page, koji svakako spadaju među najveće zvijezde na njihovom rosteru. Program je po japanskom vremenu krenuo već ujutro da bi Amerikancima bio u "prime timeu", no brojke su daleko ispod svih očekivanja.

Službeni podaci govore kako je ovu priredbu, koja je emitirana putem DAZN servisa, ali i preko Paramount televizije koja je dostupnija u američkim domovima od recimo Showtime, pratilo 311 tisuća gledatelja prijenosa što je nekoliko puta manje od brojke kakvoj su se nadali te kakva je zapravo bila očekivana. Američki mediji pokušali su razlog ovako slabe brojke pronaći u polufinalu studentske lige u američkom nogometu, budući da je utakmicu između Clemsona i Ohio Statea pratilo preko 20 milijuna ljudi. Istovremeno se održavao i boksački meč Gervonte Davisa i Yuriokisa Gamboe, koji je postigao nešto veću gledanost od pola milijuna ljudi.

No, ne znamo kakva je to utjeha. Teško je pomisliti zašto bi pravi MMA fanovi propustili pratite tako sjajan program druge najveće svjetske promocije zbog utakmice američkog nogometa. Kako je tako je, Bellator je ovime doživio veliki udarac. Posebno ako se povedemo podatkom gledanosti dva nedavno održana njihova eventa. Bellator 233 predvođen Johnom Salterom i Costellom Van Steenisom gledalo je 314 tisuća ljudi. Znače li vam što ta imena? Da, upravo tako smo i mislili. Vrijedi spomenuti i event iz Izraela, koji je emitiran u snimci, a taj program predvođen Lintonom Vassellom i Sergejem Kharitonovim gledalo je 318 tisuća ljudi.

Ne znamo gdje je Bellator pogriješio, no šteta je što ne možemo doći do podatka kakva je bila gledanost u ostatku svijeta te kakva bi bila da je priredba održana u japanskom "prime timeu" u kakvom se inače održava Rizin. Jedino što može tješiti vodstvo Bellatora je podatak da su rasprodali svih 26 tisuća ulaznica čime su uprihodili preko šest milijuna dolara. Japanci Fedoru nisu okrenuli leđa.

Linker
24. travanj 2024 07:44