Ostalo

(FOTO) Obožavatelj ste legendarnog Pridea, obožavat ćete i plakat za završni Bellator/RIZIN event

Fedor i Rampage
 Screenshot
Američka promocija Bellator i japanski RIZIN su odlučili gotovo na samom kraju ove godine održati dvije velike priredbe u zajedničkoj koprodukciji. Prvi event je zakazan za 29. prosinac, a na njemu će nastupiti neke od najvećih Bellatorovih zvijezda. Samo dva dana kasnije nastavlja se bogat RIZIN-ov program priredbom RIZIN 20, koju predvode Kyoji Horiguchi i Kai Asakura mečem za pojas u bantam kategoriji.

Za sada su na eventu 29. prosinca službeno potvrđena tek dva meča. Zna se da ćemo u "main eventu" gledati legendarnog Fedora Emelianenka i gotovo jednako kultnog Quintona "Rampage" Jacksona. S obzirom na njihove karijere u Prideu ne čudi da su se Scott Coker i Nobuyuki Sakakibara odlučili upravo za ova dva borilačka veterana. Mnogi vjeruju da bi upravo ovaj meč mogao biti i posljednji u profesionalnoj karijeri "Posljednjeg Imperatora".

U sunaslovnoj borbi ćemo pratiti još jedan sjajan dvoboj. Bivši UFC prvak Benson Henderson će se u meču "catchweight" kategorije sudariti s bivšim Bellatorovim šampionom Michaelom Chandlerom. To je još jedan dvoboj koji su MMA fanovi s velikim oduševljenjem pozdravili jer se radi o vrlo atraktivnim borcima koji uvijek daju sve od sebe.

RIZIN-ova priredba na samu Staru godinu će ponuditi, kao što smo već napomenuli na početku, dvoboj Horiguchi vs. Asakura, ali i meč za pojas u muškoj super atom kategoriji do 49 kilograma između Ayake Hamasakija i Seo Hee Hama. Vidjet ćemo i nastavak Grand Prixa u lakoj kategoriji.

No, povod za ovaj članak je službeni plakat eventa koji je objavljen u četvrtak. Svi oni malo stariji ljubitelji slobodne borbe i legendarnog Pridea će zasigurno biti oduševljeni jer dizajn postera neodoljivo podsjeća upravo na uratke te japanske promocije. Upravo su Prideovi "old school" posteri često isticani kao najbolji ikada kada se govori o MMA sportu.

Radi se o zajedničkom vizualnom identitetu, baš kao što i dvije promocije zajedno produciraju obje priredbe.

Linker
19. travanj 2024 03:11