Ostalo

(FOTO) Uistinu odvratno! Nekadašnji protivnik Joshue i Duboisa gotovo ostao bez uha u ‘bare knuckle‘ meču, u potpunosti je rastrgano

Dorian Darch

 Byb
Nakon kraćeg pregleda, liječnik je sucu sugerirao da borba ne može biti nastavljena zbog stanja Darchovog uha

Nije rijedak slučaj da se MMA borci, ali i boksači, pred kraj svoje borilačke karijere okrenu boksu golim šakama kako bi prije konačnog kraja zaradili još neki novac. Brojni su primjeri ovog fenomena, a nije rijedak slučaj da čak i u četrdesetim godinama života borci okrenu novi list i okrenu se ovom sportu.

Dorian Darch, bivši britanski profesionalni boksač jedan je od takvih. Nikada Darch nije bio velika nada, a većinu svoje profesionalne boksačke karijere proveo je kao borac preko kojega se ‘‘nabijao‘‘ omjer nekim većim prospektima.

Primjerice, 2014. godine Darch se borio protiv Anthonyja Joshue te je borbu izgubio prekidom, a to je bila treća Joshuina profesionalna borba. Tri godine kasnije, Daniel Dubois ga je također pobijedio u svom petom profesionalnom meču, a Darch je karijeru završio omjerom 12-12.

Proteklog vikenda, Darch je nastupio na BYB 30 priredbi u Cardiffu, a protivnik mu je bio Ukrajinac Volodymyr Skurtu. Borbu je Darch dobro otvorio, čak je i rušio Ukrajinca u prvih 30 sekundi, a kada se ovaj pridigao, pogodio ga je točno u uho i doslovno mu ga rastrgao. Borba je nastavljena, sve dok sudac nije primijetio ovakvu ozljedu, te je odmah u ring pozvao liječnike.

Nakon kraćeg pregleda, liječnik je sucu sugerirao da borba ne može biti nastavljena zbog stanja Darchovog uha. Na fotografijama koje ćete moći pogledati ispod, vidjet ćete da se radi o uistinu teškoj ozljedi uha. Odluka liječnika da se meč prekine bila je u potpunosti opravdana, jer da se meč nastavio, Darchovo uho moglo se naći u puno opasnijoj situaciji.

image

Dorian Darch

Byb

image

Dorian Darch

Steven Evans, X

Linker
16. rujan 2024 21:04