Ostalo

Gegard Mousasi želi se okušati u boksu: ‘Ciljali smo na Andersona Silvu‘

Gegard Mousasi

 Screenshot (youtube, Bellator)
Iskusni MMA borac kao da se pomalo zasitio sporta kojim se bavi te se želi okušati u nečem novom

Nova obrana pojasa čeka Gegarda Mousasija ovaj petak. Bellatorov prvak srednje kategorije obračunat će se s neporaženim Austinom Vanderfordom, izazivačem kojeg unatoč sjajnim rezultatima, mnogi i dalje znaju kao supruga Paige VanZanta.

Ipak, Vanderford iza sebe ima 11 pobjeda u jednako toliko nastupa i Mousasija čeka itekako zahtjevan ispit. Nizozemac iranskih korijena, titulu je osvojio još 2018. godine, savladavši Rafaela Carvalho. Gegard je pojas obranio pobijedivši i Roryja MacDonalda nakon toga, no Rafael Lovato Jr. oduzeo mu je pojas 2019. godine.

Ipak, Lovato je dijagnosticiran kavernom mozga i on je morao napustiti prijestolje. Upitno je hoće li se Lovato ikad više boriti, a Mousasi je 2020. godine ponovno osvojio pojas. Posljednji nastup Gegard je upisao u osmom mjesecu protekle godine, savladavši Johna Saltera nokautom u trećoj rundi.

Dakle, Mousasi je Bellatorov pojas srednje kategorije osvajao u dva navrata, a jednako toliko puta ga je i uspješno obranio. Iza 36-godišnjeg Mousasija čak je 57 profesionalnih MMA nastupa. Radi se o borcu nevjerojatnog iskustva, no prilikom konferencije za medije uoči idučeg nastupa, Mousasi je otkrio kako se želi okušati u boksačkom meču, a već zna i s kime bi se borio. Naime, Bellator surađuje sa Showtime, poznatom promotorskom kućom iz svijeta boksa, a Mousasi se nadao kako bi na taj način mogao doći do boksačkog nastupa.

''Ciljali smo na Andersona Silvu, zbog Showtimea i boksa, a Silva je prešao u boks. Htio sam nešto drukčije, ali sve je na njima.'', otkrio je Gegard, a zatim je istaknuo kako se ne želi boriti protiv SIlve prema MMA pravilima.

''Ne, želim boksati zato što je on prestar za MMA. Što se boksa tiče, tamo odrađuje dobar posao. Pobijedio je bivšeg prvaka (Julia Cesara Chaveza Jr.-a). Bilo bi to nešto drukčije za mene, a mogu mi dati i pravog boksača za protivnika. Ali vjerujem da je Anderson veće ime od boksača s kojim bi me eventualno uparili.'', objasnio je Gegard Mousasi.

Inače, Anderson Silva u četvrtom mjesecu napunit će 47 godina. Protekle godine odlučio se za tranziciju u boks te je upisao dvije pobjede. Tita Ortiza očekivano je nokautirao u prvoj rundi, no oduševio je nastupom protiv Chaveza Jr.-a. Radi se o bivšem svjetskom prvaku u srednjoj kategoriji, a iza njega su čak 53 pobjede u profesionalnom boksu. Gubio je samo šest puta. Dakle, Silva očito posjeduje jako dobre boksačke vještine i zanimljivo je da se Mousasi želi iskušati na takav način.

Linker
19. travanj 2024 21:26