Ostalo

Gordon Ryan još jednom izdominirao konkurenciju na ADCC-u

Gordon Ryan
 Instagram
Prošlog vikenda u kalifornijskom Anaheimu održao je najjače grappling natjecanje na svijetu, ADCC, a još jednom sve je završilo tako da je u prvom planu završio trenutno najbolji grappler na svijetu, Gordon Ryan. On je uzeo titulu do 99 kilograma, a nakon toga i onu u apsolutnoj kategoriji gdje je savladao legendarnog "Buchechu".

Nakon što je na prošlom ADCC-u, održanom prije dvije godine u Finskoj, uzeo zlato u kategoriji do 88 kilograma, dok je u finalu apsolutne kategorije poražen od Felipea Pene, ovog puta se 24-godišnji Gordon Ryan jednostavno prošetao turnirom do 99 kilograma, dok je u apsolutnoj problema imao tek u finalu.

Učenik Johna Danahera u prvom je turniru gušenjem s leđa savladao Bena Hodgkinsona i Tima Springsa, nakon toga je rezultatom 3:0 savladao Lucasa Barbodu, da bi u finalu odradio još jedno gušenje protiv Viniciusa Gazole. U apsolutnoj kategoriji prvo je polugom na nozi pao Victor Moreno, a onda je za redom ugušio svog mentora Garryja Tonona te Laughlana Gilesa. U finalu se Ryan susreo s legendom. Marcus "Buchecha" Almeida u karijeri je uzeo 13 zlata na IBJJF svjetskim prvenstvima, šest zlata na svjetskom kupu te dva ADCC zlata. Treće zlato nije uspio uzeti budući da je Ryan odradio vrlo pametnu borbu. Nakon što je dvadesetak kilograma teži Almeida dobio negativan bod, Ryan je pametno odradio defenzivu do kraja meča te je uzeo i drugu ovogodišnju titulu. Ovaj 24-godišnji momak jednostavno je nezaustavljiv.

Osim što je Ryan napravio fantastičan rezultat, vrijedna spomena su naravno i preostala zlata. Kaynan Duarte uzelo je zlato u superteškoj kategoriji Nicka Rodrigueza, Matheuz Diniz slavio je u kategoriji do 88 kilograma pobjedom protiv Craiga Jonesa, dok je JT Torres obranio titulu u kategoriji do 77 kilograma pobjedom protiv Vagnera Roche. Titula do 66 kilograma pripala je Augustu Mendezu.

Titulu ženske kategorije do 60 kilograma uzela Bianca Basillo, dok je u onoj iznad 60 po četvrti put slavila Gabi Garcia. Superfight meč po četvrti put za redom uzeo je Andre Galvao, kojeg nije uspio zaustaviti posljednji ADCC prvak apsolutne kategorije, Felipe Pena.

Linker
17. travanj 2024 10:27