Ostalo

Horor u Brazilu! Uhićen nekadašnji svjetski BJJ prvak, optužen za višestruke oružane pljačke i silovanja

Erberth Santos de Mesquita

 Screenshot/Facebook
Prema nalazima policijske istrage, Erberth Santos i André Pessoa silovali su najmanje četiri ženske osobe

Brazilska novinska kuća G1 izvijestila je kako je Erberth Santos de Mesquita, svjetski BJJ prvak iz 2017. godine (IBJJF) uhićen u Brazilu po optužbama za počinjenje niza šokantnih zločina. Santosa se, naime, tereti da je, zajedno s Andréom Pessoom, također borcem, počinio višestruke oružane pljačke i silovanja u saveznoj državi Mato Grosso do Sul na jugozapadu Brazila.

Policijske istraga pokazala je kako je dvojac pljačkao uz upotrebu ekstremnog nasilja, uključujući vezivanje, prijetnje oružjem i fizičko zlostavljanje žrtava. Santos i Pessoa, prema policijskim saznanjima, silovali su najmanje četiri žene. U trenutku uhićenja imali su 26 mobitela, noževe i vatreno oružje. Prema izvješću G1, optuženici su navodno priznali zločine nakon uhićenja u Boituvi (Sao Paulo).

Brazilska sportska javnost šokirana je navedenim informacijama, iako je Santos i tijekom svojih natjecateljskih dana bio sklon nasilju. Tijekom 2015. i 2019. režirao je incidente na BJJ natjecanjima tako da je protivnike udarao laktovima, a 2018. je udario Norvežanina Tommyja Langakera nogom u glavu. Godinu kasnije borio se protiv Felipea "Preguiçe" Pene, a nakon što je zadobio ozljedu koljena i bio izviždan, Santos je potrčao prema publici i započeo veliku tučnjavu s navijačima. Nakon što su neredi završili, Preguiça je odnio pobjedu na temelju Santosove diskvalifikacije.

Linker
07. svibanj 2024 11:10