Ostalo

Hrvatska ima prvakinju Europe, sisačka sportašica pokorila konkurenciju i uzela zlato

Nikolina Golomboš

 HKS
Hrvatska je osvojila ukupno četiri medalje (dva juniorska odličja)

Nikolina Golomboš osvojila je zlatno odličje u teškoj kategoriji na EP u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, a koje je završeno u glavnom gruzijskom gradu Tbilisiju, pišu Sportske novosti.

Golomboš je u finalu mlađih seniora u kategoriji iznad 68 kg, pobijedila Turkinju Zeynu Gaballu 9-4. Na putu do finala Golomboš je nadvisila Azerbajdžanku Fatimu Badalovu 10-0, potom Neve Ewing iz Škotske 6-2, Mađaricu Doru Fleischer 6-1 i Njemicu Amelie Luecke 3-0.

Ema Sgardelli je pak stigla je do bronce mlađih seniorki u kategoriji do 50 kg pobjedom u završnom susretu repasaža nad Španjolkom Mireiom Olivenzom Vizuete 6-1. U 1. kolu je bila slobodna. U nastavku je svladala Luksemburžanku Kenzu Belabass 8-0, a zatim izgubila od kasnije finalistice, Francuskinje Chloe Breuzard 4-2. U prvoj borbi repasaža bila je uspješnija od Slovakinje Natalie Vargove 5-1.

Hrvatska je ukupno osvojila četiri medalje, jer su naši reprezentativci osvojili još dva juniorska odličja. Sven Strahija je osvojio srebro u kategoriji do 76 kg, a Sara Tomić broncu iznad 66 kg.

Strahija je na početku bio slobodan. Potom je pobijedio predstavnike Finske, Češke, Izraela, u polufinalu Turčina Sulejmana Aydemira 3-2, a u finalu izgubio od Talijana Gennara Ingenita 4-0. Tomić je također bila slobodna u 1. kolu. U nastavku pobjede nad ruskom i nizozemskom predstavnicom, minimalni polufinalni poraz od Crnogorke Jovane Damjanović 4-3, a uvjerljiv trijumf za broncu u okršaju protiv Kaje Topić iz BiH 5-0.

Završni susret za brončanu medalju izgubili su kadeti Lura Strahija (do 61 kg), Marta Filipović (iznad 61 kg), Nikola Birač (do 63 kg), juniorka Ana Lujić (do 53 kg), muška mješovita kadetsko-juniorska ekipa u katama (Dino Huić, Marko Fileš, Ivan Žeinski, Ivan Kukić) i Matija Relić u pojedinačnim katama mlađih seniora. U konkurenciji mlađih seniora Sandro Krešić (iznad 84 kg) izgubio je prvi susret repasaža do bronce, a Dini Šimunecu (do 75 kg) nedostajao je jedan bod do nastupa u polufinalu.

Linker
26. travanj 2024 10:03