Ostalo

Hrvatska kickboxing reprezentacija briljirala na Svjetskom kadetskom i juniorskom prvenstvu u Budimpešti

Luka Katalinić

 HKS
Hrvatski kicboxing sve bolje kotira u europskim i svjetskim okvirima, a uspjesi se samo nastavljaju nizati

Svi znamo kako hrvatski kickboxing kotira u svjetskim razmjerima, u samom je vhru. Na prošlom seniorskom prvenstvu u Portugalu, naše borkinje i borci su briljirali, Hrvatska se našla u elitnoj skupini reprezentacija koje su osvajale najviše medalja. Ako bi to recimo usporedili s nogometom, naši cure i dečki su kraljevska klasa Lige prvaka. Pred našim seniorkama i seniora je uskoro i Europsko prvenstvo u Ateni početkom studenog, naravno da opet očekujemo hrpu medalja, naslove europskih prvakinja i prvaka.

image

Paola Matić

HKS

Međutim, ima Hrvatska i razloga se da bude oduševljena onime što su naše mlade borkinje i borci napravili na Svjetskom prvenstvu u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji u Budimpešti. Naše cure i dečki na ringu i na tatamiju osvojili su ukupno 32 medalje! Deset zlatnih, pet srebrnih i sedamnaest brončanih medalja. Podvig za divljenje. I podatak koji govori da hrvatski kickboxing ne treba brinuti za svoju budućnost. Također, takvi sjajnu uspjesi u mlađim dobnim kategorijama i seniorskoj konkurenciji pokazuju kako se dobro radi u Hrvatskom kickboxing savezu. Kad ljudi znaju što rade, onda su i rezultati briljantni.

image

Ema Anđela Žaja (proglašena najboljom u ženskoj konkurenciji)

HKS

Svi zaslužuju velike čestitke, ne samo osvajači medalja. A kad smo kod njih, onda su na samom vrhu svakako dvostruki prvak svijeta, fenomenalni Ivano Čelić koji je bio najbolji u point fightingu i light contactu u juniorskoj konkurenciji. A kod cure fantastična je bila Ema Anđela Žaja koja je sve svoje protivnice pomela u ringu, sve tri borbe do zlata dobila prekidom, a na koncu je proglašena za najbolju borkinju kompletnog Svjetskog prvenstva.

Hrvatska zlata u ringu još su osvajali Anđelina Videc, Mateo Ravlić, Ryan Aličajić i ‘karlovački tigar‘ Luka Katalinić. Osim superstara Čelića na tatamiju je briljirala ‘jaskanska kraljica‘ Paola Matić koja je također sjajnim izvedbama postala svjetska prvakinja, a zlatne kolajne još su uzeli Matej Žamarija i Fran Grubiša.

image

Ivano Čelić (dvostruki svjetski prvak)

HKS

Izbornik hrvatske reprezentacije u ringu Igor Ivošević nam je nakon velikog uspjeha hrvatskog kickboxinga kazao:

- Ostavili smo značajan trag na ovom prvenstvu. Ovi jest svakako najveći uspjeh hrvatske reprezentacije kad se radi o medaljama. Sve naše borkinje i borci su došli spremni i maksimalno fokusirani. Neki su uspjeli doći do medalja, neki nisu, ali ukupni uspjeh je sjajan. Ne moramo se brinuti za budućnost hrvatskog kickboxinga.

Rezultati ring

Zlato

Ema Anđela Žaja yj fc -48 kg

Anđelina Videc oj k1 -52 kg

Mateo Ravlić oy lk -86kg

Ryan Aličajić yj k1 -67 kg

Luka Katalinić yj fc -71 kg

Srebro

Luka Danolić yj fc -75 kg

Rafael Ojdanić oy k1 -91 kg

Bronca

Ivan Čubić oy lk -75 kg

Nikola Bilić yj lk -71 kg

Josipa Radeljić yj fc +60 kg

Luka Zečić oy lk +91 kg

Alojz Radić yj k1 -63.5 kg

rezultati tatami

Zlato

Ivano Čelić (2 zlata j pf i kl)

Paola Matić j kl

Matej Žamarija sk lc

Fran Grubiša sk lc

Srebro

Maša Širanović sk lc

Ivano Devlan sk kl

Marko Kutija sk pf

Bronca

Eva Matić mk pf

Dora Matić sk lc

Marta Šebalj sk lc

Eva Gal j kl

Greta Marečić sk kl

Anai Ražnjević j kl

Lucija Tokić sk lc

Tina Petrović sk lc

Ivano Anzić mk pf

Marjan Bagavac j kl

Oskar Brzoja sk lc

Patrik Presečan sk lc

Linker
05. rujan 2024 10:22