Ostalo

Hrvatska može početi slaviti! Lena Stojković osigurala broncu i ukupno šestu hrvatsku medalju do sada u Parizu

Lena Stojković

 DAVID GRAY Afp
Članica Taekwondo kluba Marjan iz Splita zadržala je smirenost u ovom za nju turbulentnom danu i osigurala novu medalju za Lijepu Našu

Nakon četvrtfinala i polufinala mlada splitska taekwondašica Lena Stojković došla je do borbe za broncu u kategoriji do 49 kilograma. Tamo je čekala jako respektabilna protivnica - turska predstavnica Merve Dincel Kavurat. Ona je svoju priliku "zaradila" putem repasaža protiv Dine Pouryounes Langeroudi koja je na OI u Parizu predstavljala tim izbjeglica.

24-godišnja Turkinja u svojoj bogatoj karijeri osvojila zlatno odličje na svjetskoj smotri 2023. u Bakuu, a baš u tom finalu pobijedila je Panipak Wongpattanakit koja je danas u polufinalu bila bolje od naše Lene Stojković što dovoljno govori o tome da se naša mlada predstavnica nalazi u uskom krugu elite svjetskog taekwondoa.

Dvoboj je bio zakazan u 20:49 sati, a na tribinama smo mogli vidjeti nekolicinu hrvatskih zastava. Prva runda započela je u agresivnom tonu kojim je turska predstavnica pokušavala nametnuti svoj tempo no Stojković je pazila na svoju "defenzivnu igru". Sredinom runde naša predstavnica je ostvarila prednost putem kaznenog boda koji je Turkinja zaradila zbog svoje neopreznosti.

Druga runda je donijela prednost od 2-0 za našu Splićanku, ali je Turkinja prepolovila prednost. Nakon toga Lena je osigurala još dva boda prednosti, a krajem dvoboja Turkinja je opet zaradila kazneni bod. Morali smo pričekati kraj, a onda smo mogli početi slaviti 22-godišnju Splićanku i njenog trenera Veljka Lauru koji su Hrvatskoj osigurali šestu, ali nadamo se i ne zadnju po redu medalju na Olimpijskim igrama!

Ovo je šesta olimpijska medalja za hrvatski taekwondo - Martina Zubčić (bronca 2008.), Sandra Šarić (bronca 2008.), Lucija Zaninović (bronca 2012.), Matea Jelić (zlato 2021.) i Toni Kanaet (bronca 2021.).

Linker
30. kolovoz 2024 02:37