Ostalo

Ian Garry: ‘Previše sam elitan i prebrz sam za njega! Nakon meča sa mnom, on nikada više neće navući MMA rukavice‘

Ian Garry

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Neporaženi irski velteraš inzistira na borbi protiv Colbyja Covingtona

Ian Machado Garry veliku većinu prošle godine pamti po dobrim i pozitivnim stvarima, ali krajem godine njegov život se zakomplicirao. Njegova supruga Layla Machado Garry našla se na udaru javnosti.

Nazivana je ‘‘seksualnim predatorom‘‘ koji ima za cilj iskorištavanje mladih i uspješnih sportaša, govorili su kako kontrolira i diktira život Iana Garryja, a iznosile su se i brojne laži na račun Iana i Layle. Među onima koji su sasuli paljbu po ovom bračnom paru, našli su se Sean Strickland i Colby Covington također, ponajbolji UFC-ovi borci.

Upravo Strickland je Layli dao epitet ‘‘seksualnog predatora‘‘, dok je Colby Covington na konferenciji za medije uoči UFC 296 eventa upitao publiku:

‘‘Neka podignu ruku svi koji su spavali sa suprugom Iana Garryja.‘‘

Inače, na UFC 296 eventu trebao je nastupiti i Ian Garry, ali meč protiv Vicentea Luquea otkazao je zbog upale pluća. Mnogi su tada optužili Garryja kako je podlegao pritisku te je pokušao izbjeći konferenciju za medije na kojoj će se pojaviti Colby Covington. Tome u prilog išla je i činjenica da su Garry i njegova supruga zabranili komentare na svojim društvenim mrežama, što je bio jasan pokazatelj kako se teško nose sa svom negativnom pažnjom koju su počeli dobivati.

Ipak, kako je vrijeme odmicalo, buka oko obitelji Garry sve se više stišavala, ali Garry nije zaboravio one koji su pokušavali gaziti po njemu i njegovoj obitelji. Colby Covington i Sean Strickland na njegovoj su listi želja, a ‘‘Chaos‘‘ je borac kojeg Garry vidi kao sljedećeg protivnika.

‘‘Gledajte, ako se Colby želi boriti u svom dvorištu već sutra, ja ću odletjeti u Miami i borit ću se protiv njega u njegovom dvorištu. Nije me briga kada ćemo se boriti, samo želim njega za protivnika. Želim da on bude muškarac, kroči u kavez i suoči se sa svojim strahovima. Neka se suoči s tipom o kojem je pričao tako puno sranja i neka gleda što će se dogoditi kad stupi u kavez. Bog će biti dobar. Dat će mi Colbyja Covingtona bilo kada i onda kada ga budem htio, a zatim će mi reći: ‘Iane, zabavi se‘.

Želim se boriti protiv njega i zbog njegove reputacije koja ga prati i epiteta ponajboljeg borca u kategoriji koji nosi dugo vrijeme. Također želim taj meč zbog svih sranja koja je govorio o meni i mojoj obitelji, a pobrinut ću se da požali zbog svake izrečene riječi. Znam da čak ni najbolja verzija Colbyja Covingtona ne bi imala šanse protiv mene. Nema veze koliko Colby može biti dobar, nikada me ne bi mogao poraziti. Ja sam previše elitan i prebrz za njeg. Tehnički sam suviše briljantan i on jednostavno nema šanse. Tip ne zaslužuje nikakvo poštovanje, ako ću biti iskren. Zbog svih sranja koja govori, ući ću u taj kavez i umirovit ću ga. To je moj cilj, da Colby Covington nakon meča sa mnom nikada više ne navuće MMA rukavice.‘‘, zaključio je Garry u razgovoru za MMA Fighting.

Meč između Garryja i Covingtona ima smisla. Irac je sedmi u poretku izazivača, dok je Colby na četvrtom mjesecu. Colby je poražen u svom posljednjem nastupu protiv Leona Edwardsa, dok Ian iza sebe ima sedam pobjeda u jednako toliko nastupa unutar UFC-ovog kaveza.

Uz sve to, mnogi žele vidjeti kako bi se mladi neporaženi Irac snašao s elitnim hrvačem, jer dosad nije imao prilike boriti se s nekim takvim. Colby odgovara tom opisu i nadamo se da će UFC prepoznati priliku za ugovaranje jako interesantne borbe.

Linker
23. travanj 2024 03:15