Ostalo

JDS se prisjetio Miočićevih ‘bombi‘: ‘Kad me pogodio, zacrnilo mi se pred očima...jedva sam došao k sebi!‘

Junior dos Santos i Stipe Miočić

 CHRISTIAN PETERSEN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Christian Petersen/getty Images/profimedia
Legendarni Brazilac ne dvoji oko toga od kojeg je borca primio najteži udarac u karijeri

Devet dana dijeli nas od povratka dviju teškaških MMA legendi u borilište. Riječ je, dakako, o Junioru dos Santosu i Fabriciju Werdumu, koji će u petak, 8. rujna, na Masvidalovoj Gambred Bareknuckle priredbi, odmjeriti snage u MMA borbi - bez rukavica. Tim povodom Dos Santos je gostovao u Morning Kombat podcastu, a osim o nadolazećem okršaju golim šakama sa svojim sunarodnjakom, "Cigano" je govorio i o drugim temama koje zanimaju borilačku javnost.

Jedan od najzanimljivijih trenutaka dogodio se pri samom kraju Dos Santosovog gostovanja kada je na red stiglo pitanje o tome od kojeg je protivnika u svojoj bogatoj MMA karijeri (31 borba, omjer 21-10) primio najsnažniji udarac.

"Bio je to Stipe Miočić, on udara izuzetno snažno. Nakon Ngannouovog udarca se nisam vratio, on me udario u uho i tada nisam imao pravi osjećaj, ali ono što sam mogao osjetiti tijekom karijere jest da Stipe, po meni, ima najveći ‘knockout power‘. U drugoj rundi naše prve borbe, pogodio me desnom rukom (‘cross‘) u lice. Čovječe, to je bilo toliko snažno da nakon toga ništa nisam ni čuo ni vidio", rekao je 39-godišnji Brazilac za Morning Kombat, pa nastavio:

"Zacrnilo mi se pred očima, ako pogledate borbu možete vidjeti u jednom trenutku da ga tražim pokretima rukom. Na svu sreću, približio mi se, a ja sam ga zagrlio i držao neko vrijeme dok nisam došao k sebi i bio u stanju nastaviti borbu. Bio je to najsnažniji udarac koji sam primio u karijeri".

Podsjetimo, prvi meč između Miočića i Dos Santosa dogodio se sredinom prosinca 2014. godine i mnogim borilačkim fanovima ostao urezan u pamćenje upravo po boksačkim dionicama i beskompromisnim razmjenama udaraca. Brazilac je tada iz oktogona izašao kao pobjednik (jednoglasna sudačka odluka), no taj meč možemo promatrati kao prijelomni trenutak Stipine UFC karijere budući da je nakon toga upisao šest uzastopnih pobjeda, osvojio naslov prvaka teške kategorije i tri puta ga obranio (nokautiravši i Dos Santosa u revanšu) prije nego je na red došla trilogija s Danielom Cormierom. Ono što Dos Santosovom priznanju daje posebnu težinu jest činjenica da je tijekom karijere dijelio oktogon s udaračima iz najteže UFC-ove artiljerije, poput Francisa Ngannoua, Derricka Lewisa, Alistaira Overeema, Marka Hunta, Roya Nelsona, Mirka Filipovića i drugih, no ipak najviše pamti - Stipine "bombe".

Linker
25. travanj 2024 16:12