Ostalo

Joe Rogan sklopio posao 'vrijedan više od 100 milijuna dolara'

 Screenshot (YouTube)
The Joe Rogan Experience, podcast popularnog UFC-ovog komentatora Joea Rogana, seli se na Spotify platformu.

Roganov podcast uskoro će postati ekskluzivan sadržaj na Spotifyu što znači da će se njegove kompletne video i audio epizode moći pogledati samo na ovoj poznatoj platformi.

The Verge javlja da će The Joe Rogan Experience na Spotifyu biti globalno dostupan od 1. rujna, a da će tek nešto kasnije postati ekskluzivan. Epizode se neće naplaćivati, ali će slušatelji morati postati korisnici ove platforme.

Rogan će zadržati kontrolu nad kreiranjem sadržaja, a njegov YouTube kanal i dalje će biti aktivan, ali se na njemu neće nalaziti čitave epizode.

"Sadržaj ostaje besplatan i bit će to isti šou. Radi se samo o ugovoru za licenciranje. Znači da Spotify neće imati nikakvu kontrolu oko kreiranja sadržaja. Njihova je želja da nastavim raditi ono što već radim. Na YouTube ćemo i dalje imati isječke, ali kompletne epizode će biti na Spotifyu. Uzbuđen sam što ću imati podršku najveće svjetske audio platforme i nadam se da ćete ostati uz mene kada se tamo preselim", poručio je Rogan u objavi na Instagramu.

Iako dio medija javlja da financijski detalji ovoga posla nisu poznati, ugledni The Wall Street Journal ipak je uspio preko svojih izvora saznati neke informacije.

"Radi se o poslu vrijednom više od 100 milijuna dolara, to nam je otkrila osoba koja je upoznata sa situacijom", stoji u tekstu objavljenom na uglednom američkom poslovnom dnevniku.

Spomenimo i kako je prema Forbesu Rogan bio najbolje plaćeni podcaster u 2019. godini tijekom koje je u džep pospremio čak 30 milijuna američkih dolara.

View this post on Instagram

Announcement: the podcast is moving to @spotify! Starting on September 1 the podcast will be available on Spotify as well as all platforms, and then at the end of the year it will move exclusively to Spotify, including the video version. It will remain FREE, and it will be the exact same show. It’s just a licensing deal, so Spotify won’t have any creative control over the show. They want me to just continue doing it the way I’m doing it right now. We will still have clips up on YouTube but full versions of the show will only be on Spotify after the end of the year. I’m excited to have the support of the largest audio platform in the world and I hope you folks are there when we make the switch!

A post shared by Joe Rogan (@joerogan) on

Linker
27. studeni 2021 07:19