Ostalo

John Lineker potpisao za ONE Championship

John Lineker
Nakon što je prije nekoliko dana otpušten iz UFC-a, Johnu Linekeru nije dugo trebalo da pronađe svoj novi angažman. Ovaj atraktivni brazilski nokauter prihvatio je ponudu ONE Championshipa, čime se u singapurskoj promociji pridružuje nekim ranije angažiranim bivšim UFC borcima.

Mnoge je iznenadio otkaz koji je UFC prošlog tjedna uručio Johnu Linekeru. Ovaj 29-godišnji Brazilac svojim nastupima gotovo nikad nije razočarao i njegove borbe u startu su uvijek značile poziv fanovima na pravi "fajt". No, kod njega je ipak bilo nekih problema, prije svega po pitanju zadovoljavanja potrebnih kilograma. Tu se pojavilo i često otkazivanje borbi, vjerojatno vezano uz isti problem. Posljednji takav slučaj dogodio se prije nešto više od dva tjedna, kad je Lineker samo dan prije borbe protiv Roba Fonta otkazao svoj nastup. Razlog za otkaz nije naveden. Samo nekoliko dana kasnije UFC mu je uručio otkaz, a Dana White nije to htio previše komentirati. Rekao je kako Lineker nije pokazao dovoljnu razinu profesionalnosti da bi se zadržao u UFC-u, što nas navodi na zaključak kako su izgubili strpljenje po pitanju gore navedenih grijeha.

ONE Championship raširenih je ruku prihvatio ovog borca koji se svojim stilom apsolutno uklapa u ono što ta promocija svojim borbama namjerava nuditi. Navedeno je kako će nastupati u bantam kategoriji, što je po ONE pravilima 66 kilograma. Tolika je UFC-ova granica perolake kategorije, a u Octagonu je Lineker nastupao u dvije kategorije ispod toga. Sa 160 cm visine bio je jedan od najnižih boraca u promociji. Datum njegovog prvog nastupa nije naveden, no pretpostavlja se kako bi mogao u njihov kavez ući već krajem ovog ljeta.

U dosadašnjoj karijeri "Hands od Stone" je upisao 31 pobjedu i devet poraza, dok je kao UFC borac slavio 12 puta uz četiri poraza. Konstantno je bio Top 10 borac, kako u muha, tako i u bantam kategoriji. Nažalost, čak četiri puta nastupio je u "catchweight" borbi, nakon pada vage. Očekivalo se kako će se to srediti njegovim prelaskom u bantam kategoriju, no tamo je nastavio s istim navikama i UFC je odlučio kako to više neće tolerirati. Promocija je tako izgubila borca koji je posljednjih nekoliko godina "plesao" blizu potencijalnog napada na titulu. Svakako je ovo veliki dobitak za ONE, samo se nadamo kako probleme sa skidanjem kilograma ipak neće imati u svojoj najvišoj težinskoj skupini do sada.

Linker
19. travanj 2024 22:16