Ostalo

Johnny Eblen otkrio želje za sljedećeg protivnika: Revanš s starim znancem ili iskusni UFC-ov veteran?

Johnny Eblen

 Matt Davies/zuma Press/profimedia
Eblen se nada boljem rasporedu Bellatorovih priredbi kako bi imao više prilika za nastupe

Bellatorov neporaženi prvak u srednjoj kategoriji, Johnny Eblen, već ima nekoliko imena na popisu ciljeva nakon što je uspješno obranio titulu na PFL priredbi: "Battle of the Giants."

Drugi put u samo 13 mjeseci Eblen (16-0) suočio se s Fabianom Edwardsom u borbi za naslov. Prvi je susret završio tehničkim nokautom u trećoj rundi, dok je ovoga puta borba otišla do kraja. Prema riječima samog Eblena, lokacija i vremenska zona odigrali su ključnu ulogu u ovom drugačijem ishodu.

"Osjećaj je bio sličan kao i prvi put, ali ovog puta sam otkrio sve karte," rekao je Eblen tijekom konferencije za novinare nakon borbe. "Koristio sam svoje hrvanje puno više. Bio je to sličan tip borbe, osim što sam ga prvi put uhvatio i nokautirao. I ovaj put sam bio blizu – povrijedio sam ga rano u borbi."

"Veliku ulogu odigrala je promjena vremenske zone. Osjetio sam je, posebno u petoj rundi. Sljedeći put kad se borim ovdje, morat ću doći ranije."

Mogućnost trilogije s Edwardsom izgleda malo vjerojatno osim ako Edwards ne krene u nezaustavljivi niz pobjeda – što, s obzirom na Bellatorov raspored, djeluje teško ostvarivo. Stoga Eblen već sada s optimizmom gleda prema novim izazovima i protivnicima. Čak je olakšao posao Bellatorovim i PFL-ovim matchmakerima, jasno izlažući svoj popis želja.

"Derek Brunson, Costello van Steenis i Impa Kasanganay, to su borci koje želim," rekao je Eblen. "Tko god bude spreman prvi, neka dođe, ja sam tu."

Veteran UFC-a, Derek Brunson (24-9), ostvario je pobjedu u svom PFL debiju prošlog studenog, odnijevši jednoglasnu odluku protiv Raya Coopera. Costello van Steenis (15-3) ima sjajan skor od 7-2 pod Bellatorovom zastavom, a nedavno je zabilježio pobjedu nad Gregoryjem Babeneom u svibnju.

Impa Kasanganay (18-4) bio bi posebno intrigantan protivnik s obzirom na njihov dosadašnji susret u veljači na priredbi "PFL vs. Bellator: Champions." Tada je Eblen pobijedio podijeljenom odlukom sudaca, no borba je bila napeta do samog kraja i zahtijevala je od Eblena veliku završnicu kako bi osigurao pobjedu. Kasanganay se sada nalazi pred novom prilikom, na korak do osvajanja svog drugog uzastopnog PFL naslova u poluteškoj kategoriji, s borbom zakazanom za sljedeći mjesec.

Za sada, Eblen će uživati u zasluženom odmoru i plodovima svog truda, nakon što je osigurao svoju treću obranu naslova Bellatorovog prvaka. Dok se odmara, pažljivo će pratiti tko će biti sljedeći izazivač koji će stati nasuprot njega u oktogonu.

Linker
20. listopad 2024 20:37