Ostalo

Još jedna medalja za Hrvatsku! Petrunjela Pavić vraća se kući s brončanim odličjem

Petrunjela Pavić

To je druga medalja nakon subotnjeg zlata Barbare Matić

Sjajan judaški Grand Prix u Portugalu za Hrvatsku. Nakon subote koja nam je donijela zlato Barbare Matić, posljednji dan nadmetanja je donio i još jednu medalju: brončanu za Petrunjelu Pavić u kategoriji do 78 kg. Zanimljivo, u ovoj smo kategoriji imali dvije Hrvatice u borbi za broncu. Karla Prodan nije u tomu uspjela, ali Dubrovkinja Petrunjela jest.

Naša je reprezentativka bila slobodna u 1. kolu da bi potom zaredala pobjedama. U svojem prvom izlasku na portugalski tatami, u 2. kolu pobijedila je Talijanku Irene Calleo 1-0, pa odmah potom u 3. kolu sredila i Korejku Hyunji Hoon 2-1. Četvrtfinalnom pobjedom nad Nizozemkom Yael van Helmst 1-0, naša je Petrunjela ušla u polufinale, u “zonu medalje”. U poluzavršnici je bolja bila Njemica Anna Monte Olek koja je slavila u biti diskvalifikacijom Hrvatice, ali Petrunjeli je ostala još borba za broncu. Nju je dobila bez borbe jer se zbog ozljede Korejka Jeongyun Lee nije mogla boriti. Inače, korejska se judašica ozlijedila baš u borbi s drugom Hrvaticom, našom Karlom Prodan.

Borbena Splićanka u Portugalu se sjajno vratila na scenu nakon problema s ozljedom, a put joj nije bio ni kratak ni jednostavan. Diskvalifikacijom je riješila Kosovarku Lorianu Kuka u 1. kolu, pa potom redom - Dominikanku Eiraime Silvestre koja se nije ni pojavila na tatamiju u 2. kolu, zatim odličnu Britanku Natalie Powell, da bi u četvrtfinalu bila bolja od već spomenute Korejke Lee koja je prikupila tri opomene. Slovenka Metka Lobnik je u polufinalu slavila 2-1, a u borbi za broncu solidno bolja jača, aktivnija bila je Francuskinja Chloe Buttigieg koja je minutu prije kraja borbe pobijedila ipponom.

Nisu to bili jedini hrvatski predstavnici u nedjelju u Portugalu. U kategoriji iznad 78 kg imali smo također dvije Hrvatice. Ivana Šutalo je izgubila u 1. kolu od Kanađanke Ane Laure Portuondo Isasi. Druga naša reprezentativka u ovoj kategoriji, Tina Radić svladala je Njemicu Samiru Bouizgarne (1-0), ali ne i u 2. kolu i Novozelanđanku Sydnee Andrews (0-1). Jedini Hrvat u nedjelju u Portugalu,

Splićanin Zlatko Kumrić (do 100 kg) prošao je Francuza Marca Francoisa Ngayapa 2-0, ali i Slovenca Bojana Došena, 0-1.

Linker
20. travanj 2024 09:21