Ostalo

Kamaru Usman i Canelo Alvarez riješili nesuglasice: ‘Sve to stoji, ali kada bi ti ušao u ring sa mnom...‘

Kamaru Usman i Saul ”Canelo” Alvarez

 POUND4POUND PODCAST
Prošlo je dosta vremena od toga, ali izgleda da je Canelo ostao pri svom stavu

Kamaru Usman i Canelo Alvarez konačno su izgladili nesuglasice koje su imali na društvenim mrežama, a sada su u dobrim odnosima.

Prije nekoliko godina, dok je Usman još bio UFC-ov prvak u velter kategoriji, neumorno je pozivao na boksački okršaj s Alvarezom, koji je, prema mnogima, najveća zvijezda boksa i jedan od najboljih "pound-for-pound" boraca posljednjih godina. Alvarez, koji nikada nije pridavao previše pažnje svijetu MMA-a, ponekad bi ignorirao Usmanove pozive, a ponekad bi mu odgovarao, nazivajući njegove prozivke pokušajem da osigura "brzu zaradu."

Sada, nekoliko godina kasnije, nakon njihovih međusobnih prepirki, Usman je ugostio Alvareza na svom podcastu "Pound 4 Pound" prije Alvarezove obrane naslova 14. rujna protiv Edgara Berlange. Odmah na početku razgovora, Usman je odlučio riješiti "slona u sobi".

"Naravno, dok sam bio prvak u UFC-u, bio sam svjetski prvak u velter kategoriji, a ti si dominirao kao prvak u boksu, bilo je razgovora o potencijalnoj borbi" rekao je Usman. "Prvo i najvažnije, ja sam tvoj fan. Cijenim tvoj rad i sve što si postigao u boksu. Mislim da je važno da raščistimo stvari i vodimo ovakav razgovor."

Usman je objasnio Alvarezu da njegovo izazivanje nikada nije bilo osobne prirode. Sve je proizašlo iz želje da se iskuša protiv Canela i osigura veliku borbu koja bi donijela značajnu zaradu.

"Naravno, mi smo natjecatelji, i želimo se natjecati, a kad smo počeli u našim sportovima, nije nam primarni cilj bio novac, već želja da budemo najbolji. No, dođe trenutak kada pomisliš, ‘Plaća to čini vrijednim.‘ Svi ti godine rada i truda, plaća to čini vrijednim."

"Bilo je vrijeme kada si dominirao toliko da su se ljudi pitali, ‘Tko još može izazvati ovog čovjeka? Ima li itko išta za njega?‘ U tom trenutku sam se ponudio, da mu barem dam nešto drugačije. Nisam tehnički boksač. Mislim da znaš sve dijelove slagalice kada je u pitanju boks. ... Osjećao sam da je moj stil drukčiji. Ja sam borac mješovitih borilačkih vještina. MMA borac. Možda moji udarci dolaze sporije, ali kombinacije bi mogle biti drukčije od onoga na što si navikao. Zato sam se ponudio i rekao da bih volio donijeti nešto novo, drukčiji pogled. A na kraju dana, kao borci, znamo da se bilo što može dogoditi u borbi. To je bilo to. Nadam se da nema ljutnje jer te cijenim kao borca."

Alvarez je pozitivno reagirao na Usmanove komentare i rekao da su sada u dobrim odnosima. Ipak, ostao je pri svom stavu da Usman nema što tražiti u ringu s njim, ali je dodao da to vrijedi i obrnuto.

"Nema ljutnje" rekao je Alvarez. "Mislim da je ovo predivan sport, ti si najbolji u svom sportu, a ja u svom, i poštujem to. Nikada nećemo saznati jer se borba nije dogodila, ali uvijek sam govorio da si zato i odabrao MMA, a ja boks. Ako uđem u oktogon s tobom, to će biti drukčije. Ako ti uđeš u moj ring, bit će drukčije. Znam mentalitet ‘Mogu to, mogu ovo‘, ali kada uđeš u ring, stvari su vrlo drukčije."

Linker
05. rujan 2024 10:23