Ostalo

Kiamrianu Abbasovu oduzet pojas ONE-ove velter kategorije! Na vaganju se pojavio pretežak

Abbasov, Chatri i Lee

 One Championship
Lee svejedno može postati dvostruki prvak ukoliko pobijedi Abbasova

Ovog vikenda održava se ONE on Prime Video 4 priredba, još jedna u nizu onih prilagođenih američkoj publici. Priredbu predvode (bivši) prvak velter kategorije Kiamrian Abbasov i prvak lake kategorije Christian Lee.

Podsjećamo, ONE ima drugačiji sustav kategorija te je kod njih velter ono što je u ostatku svijeta srednja (84 kg), a laka je ono što je drugdje velter (77 kg), a u velteru (84 kg) će se boriti i Roberto Soldić.

ONE je za MMA Fighting potvrdio da se Abbasov na vaganju pojavio pretežak, točnije sa 186,25 ‘‘pounda‘‘, a borba protiv Leeja će se održati u ‘‘catchweightu‘‘ do te težine.

Lee je uspješno skinuo kilograme što znači da je pojas još uvijek u igri, jedino što ga osvojiti ima mogućnost samo Lee. Dakle, ukoliko Abbasov pobijedi, mjesto prvaka ostaje upražnjeno od čega bi i hrvatski borac Roberto Soldić mogao profitirati.

Kiamrian Abbasov je inače pojas u velter kategoriji osvojio 2019. godine kada je pobijedio Zebastiana Kadestama jednoglasnom sudačkom odlukom, a zatim ga je obranio protiv Nakashime. Pokušao je Abbasov napasti odličnog De Riddera i postati prvak srednje kategorije, ali u tome nije uspio.

Ukoliko Abbasov pobijedi Leeja, mjesto prvaka u velter kategoriji ostaje upražnjeno. Roberto Soldić početkom idućega mjeseca debitira protiv neporaženog Murada Ramazanova, a ako tu i pobijedi, zasigurno će biti jedan od aktera u borbi za tu titulu.

Linker
18. travanj 2024 15:40