Ostalo

KSW Epic: Stošićev najveći rival odmjerit će snage s legendom borilačkih sportova u grappling meču

Phil De Fries

 Screenshot/Instagram (Phil De Fries)
U borbi večeri sučelit će se Mamed Khalidov i Tomasz Adamek

Phila De Friesa (37) posljednji smo put gledali u KSW-ovom oktogonu sredinom srpnja prošle godine, kada je, u drugoj rundi, na predaju prisilio Szymona Bajora ("rear naked choke"). Dominantni teškaški prvak najjače europske MMA promocije sada je ugovorio novu borbu, a bit će to grappling meč kojeg će 24. veljače odraditi protiv legendarnog veterana Josha Barnetta (46) na KSW Epic priredbi u poljskim Gliwicama.

De Fries gospodari teškom divizijom KSW-a još od travnja 2018., kada je osvojio pojas prvaka nokautiravši u prvoj rundi Michała Andryszaka. Nakon toga britanski je teškaš upisao je devet obrana naslova, uključujući i onu protiv Darka Stošića, kojeg je, krajem veljače 2022., pobijedio prekidom u petoj rundi.

Barnett je, s druge strane, svoj posljednji MMA meč odradio početkom rujna 2016., kada je na predaju prisilio Andreja Arlovskog. "The Warmaster" je nakon toga, 2018., izgubio od grappling meču od Gordona Ryana (Quintet), a 2020. je pobijedio Marcina Różalskog u "bare knuckle" borbi (KSW Genesis). Posljednji je nastup imao u prosincu 2022., kada je u borbi po modificiranim pravilima pobijedio Shomu Shibisaija.

Podsjetimo, KSW Epic priredbu predvodit će okršaj Mameda Khalidova i Tomasza Adameka, a na istom "eventu" nastupit će i naš Ivan Erslan, pred kojim je borba s Bogdanom Gnidkom.

Linker
24. travanj 2024 17:53