Ostalo

Legendarni Mark Hunt želi u ring s Jakeom Paulom: ‘Uvijek sam mislio da je mali za to, ali...‘

Mark Hunt

 Screenshot/YouTube (MMA Hour)
‘Super Samoan‘ prethodno je objavio odlazak u mirovinu, no čini se kako bismo ga ponovno mogli gledati u akciji

Mark Hunt prošlog je vikenda na društvenim mrežama poslao jasnu poruku Jakeu Paulu kako u 2024. godini želi s njim ući u ring. Legendarni novozelandski borac potom je, u srijedu, gostovao u MMA Houru kod Ariela Helwanija, te tom prilikom detaljnije govorio o svojoj ambiciji da ukrsti rukavice s popularnim youtuberom koji je prethodno odradio devet boksačkih mečeva (8-1, pet nokauta).

"Je li to borba koju on želi? Uvijek sam mislio da je mali za to, ali ako se želi boriti, ja ću se boriti s bilo kim, To nije problem", rekao je Hunt pa dodao: "Zapravo mi se sviđa to što je on napravio. Učinio je puno dobrih stvari za sebe i za borilački sport. Ako kao youtuber može rasprodati stadione, ja to poštujem, ali što se tiče razine vještine, drugačijeg sam mišljenja. No, tko zna što budućnost nosi".

Bivši izazivač za pojas (privremenog) prvaka UFC-ove teške kategorije posljednji je MMA meč odradio početkom prosinca 2018., kada je, jednoglasnom sudačkom odlukom, izgubio od Justina Willisa. Potom je odradio dva boksačka meča; sredinom prosinca 2020. izgubio je od Paula Gallena (jednoglasna odluka), dok je dvije godine kasnije tehničkim nokautom u četvrtoj rundi slavio nad Sonnyjem Billom Williamsom. Najavio je tada "Super Samoan" povlačenje iz borilačkih sportova, no čini se kako ćemo ga opet gledati u akciji. Pored priče o možebitnom boksačkom meču s Paulom, za kojeg nije jasno u kojoj bi se težinskoj kategoriji eventualno dogovorio, svakako treba spomenuti i mogućnost da se 49-godišnjak okuša i "bare knuckle" boksu s obzirom na to da je u pregovorima s BKFC-om i da je naglasio kako mu je privlačna opcija borbe golim šakama.

Linker
01. svibanj 2024 15:12