Ostalo

Leo Messi razljutio je ponajboljeg boksača svijeta: ‘Moli Boga da se ne sretnemo!‘

Canelo Alvarez i Leo Messi

 Screenshot (youtube, Hotboxing With Mike Tyson; Argentina Road To Qatar)
Canelo Alvarez burno je reagirao na snimku iz argentinske svlačionice nakon pobjede nad Meksikom

Gotovo da nema osobe koja barem na neki način nije popratila zbivanja na Svjetskom nogometnom prvenstvu koje se trenutno održava u Katru. Radi se o vjerojatno najpopularnijom i najpopraćenijoj sportskoj smotri na svijetu, a jedan detalj zaokupio je pažnju ponajboljeg boksača svijeta, Canela Alvareza (58-2-2).

32-godišnjeg meksičkog boksača ne treba posebno predstavljati. Radi se o aktualnom svjetskom prvakom u super-srednjoj kategoriji, a u toj težinskoj kategoriji Canelo je zapravo apsolutni prvak jer drži sva četiri najrelevantnija svjetska pojasa. Meksikanac je do sredine ove godine kotirao i kao najbolji boksač svijeta na ‘‘P4P‘‘ ljestvicama, ali porazom od Dmitryja Bivola, na nekim ljestvicama poput one ESPN-ove, Canelo je izgubio prvo mjesto. ESPN ga trenutno drži na petom mjestu, ali prema Boxrecu, Canelo je i dalje na prvom mjestu ‘‘P4P‘‘ poretka.

Saul Canelo Alvarez u centar pažnje ovaj put je došao zbog prijetnje koju je uputio Lionelu Messiju, po mnogima najboljem nogometašu u povijesti. Argentina i Meksiko odigrali su susret grupne faze prije dva dana, a slavila je Argentina rezultatom 2-0. Messi je postigao gol i asistirao u toj utakmici, a jednom gestom iz svlačionice razljutio je Canela.

Naime, društvenim mrežama proširila se snimka argentinskog slavlja u svlačionici, a vidljivo je kako Messi u jednom trenutku gazi dres Meksika, odnosno nogom ga odmiče dalje od sebe. Canelo nije mogao ignorirati tu snimku i Messiju je poručio.

‘‘Vidio sam da je Messi ‘čistio‘ pod našim dresom i zastavom. Neka moli Boga da se ne sretnemo. Kao što ja poštujem Argentinu, tako i on mora poštovati Meksiko. Ne govorim općenito o Argetincima, nego o ovoj gluposti koju je Messi napravio u svlačionici.‘‘ poručio je Canelo.

Mnogi fanovi na društvenim mrežama komentirali su kako Messi samo pokušava izuti kopačke i da Canelo ispada ‘‘mekan‘‘ jer prijeti nogometašima. U Messijevu obranu stao je i Cesc Fabregas, španjolski nogometaš koji trenutno nastupa za Como i bivši Messijev suigrač iz vremena dok su obojica branili boje Barcelone.

‘‘Niti poznaješ osobu (Messija), niti razumiješ kako funkcioniraju stvari u svlačionici i što se događa nakon utakmice. Sve majice (dresovi), čak i oni koje sami nosimo završavaju na podu i poslije bivaju opranim. A još više kad slavimo važnu pobjedu.‘‘, poručio je Fabregas.

Canelo je pokušao ‘‘skupiti poene‘‘ i privući pažnju prijetnjom koju je uputio nogometnom velikanu. Pažnju je uspio privući, ali čini se kako ovo nije bio dobar potez ovakvog boksača i naišao je na puno više osuda, nego odobravanja.

Linker
20. travanj 2024 14:47