Ostalo

Loš dan za hrvatske reprezentativce: Huklek ozlijedio palac, Kamenjašević zaustavljen nakon dvije pobjede

 TOMISLAV KRISTO Cropix
Od šest predstavnika koji su izlazili na strunjače nitko se nije uspio probiti u završnicu

Prvi dan na Zagreb Openu, velikom međunarodnom hrvačkom turniru iz UWW-ove Ranking Series, na kojem su sudjelovali i hrvatski borci nije ponudio previše dobrih vijesti za naše reprezentativce, pišu Sportske novosti.

Od šest predstavnika koji su izlazili na strunjače Doma sportova nitko se, nažalost, nije uspio probiti u završnicu, odnosno borbu za medalje.

Antonio Kamenjašević ostvario je dvije pobjede u kategoriji do 77 kg, u kvalifikacijama protiv Iranca Abdija (11:3), pa onda i protiv Gruzijca Lomadzea (3:2) za plasman u osminu finala. Tamo je, međutim, bolji bio Iranac s putovnicom Srbije, inače svjetski prvak iz 2022., Ali Arsalan (9:0).

"Prve dvije borbe sam dobro odradio, s njima sam zadovoljan, ali s trećom nisam. Makar sam ga u stojci super stisnuo i sve, ali u parteru, što inače dobro branim, ne znam što mi se dogodilo", komentirao je Kamenjašević.

U kategoriji do 87 kg imali smo trojicu kandidata, ali dva su otpala već u prvoj borbi. Tomislav Brkan poražen je od Bjelorusa Ihara Jaraševiča (11:8), a Vjekoslav Luburić nije mogao protiv Gruzijca Bolkvadzea (9:1).

Ivan Huklek, lani brončani na Zagreb Openu, sada je na startu prošao Švicarca Betscharta (10:1), ali u osmini finala je poražen od Rusa Alirzajeva, pri čemu je i ozlijedio palac zbog čega kasnije odustao od repasaža protiv Nijemca Wagnera.

U ženskom hrvanju imali smo dvije predstavnice, ali ovakva iznimna konkurencija pokazala se prejakom i za Ivu Gerić (do 62 kg) i za Veroniku Vilk (do 68 kg), kojoj je ionako ovo natjecanje poslužilo za skupljanje seniorskog iskustva jer Slatinčanki je ipak tek 17 godina. Prvi je put nastupila na Zagreb Openu, a ždrijeb joj je dodijelio Kineskinju Jiang Qian, koja je kasnije otišla sve do polufinala.

Gerić je, pak, ispala nakon borbe protiv također iskusnije Šveđanke Johanne Lindborg.

"Trebala sam više napadati", kratko se osvrnula mlada Ludbrežanka na svoj nastup.

Linker
26. travanj 2024 21:47