Ostalo

Loš ždrijeb? Nije bitno! Barbara Matić prohujala je kroz osminu finala Olimpijskih igara!

Barbara Matić

 Jack GUEZ/AFP
29-godišnja Splićanka odlično je otvorila turnir u kategoriji do 70 kilograma

Bili smo pomalo zabrinuti nakon izvlačenja parova za ženski džudaški turnir u kategoriji do 70 kilograma. Velika očekivanja postavljena su pred Barbaru Matić, ali već u osmini finala, naša predstavnica imala je jako nezgodnu protivnicu.

Kim Polling, Nizozemka pod zastavom Italije džudašica je koja kroz povijest nije stilski odgovarala našoj najboljoj džudašici. Prema statistici dostupnoj na web stranici Međunarodnog džudo saveza, Polling je čak sedam puta slavila protiv Barbare Matić, dok Barbara ima jednu pobjedu.

Naglasili smo ranije danas kako je Barbara slavila u posljednjem međusobnom okršaju i vjerovali smo da je pronašla ‘‘recept‘‘ za poraziti opasnu Polling. Čini se da smo bili u pravu, jer Barbara je lakoćom porazila talijansku reprezentativku.

Sjajim Harai-goshijem nakon minutu borbe Barbara je bacila Talijanku i bio je to ekspresan kraj meča. Ipponom je Barbara slavila, a po širokom osmijehu na licu vidjelo se kako je Barbari skinut ogroman teret s leđa.

Ogroman je pritisak pred prvi nastup i bilo je jako bitno da Barbara bez previše poteškoća otvori turnir. Naravno, ovo je tek početak i Barbara nije došla u Pariz samo kako bi porazila Kim Polling. Njene ambicije vežu se uz najsjajnije odličje. Čekamo četvrtfinale koje bi trebalo uslijediti oko 12 sati. Ai Tsunoda, Španjolka japansko-francuskih korijena sljedeća je prepreka na putu ka medalji.

Linker
10. rujan 2024 06:00