Ostalo

Manny Pacquiao ipak neće nastupiti na Olimpijskim igrama: ‘Tužan sam i razočaran‘

Manny Pacquiao

 PATRICK T. FALLON Afp
Pacquiao je s 45 godina premašio dobnu granicu za sudjelovanje na OI

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) odbio je zahtjev krovne filipinske federacije za izdavanje posebne pozivnice boksačkoj legendi Mannyju Pacquaiu za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

Pacquiao je s 45 godina premašio dobnu granicu za sudjelovanje na Igrama, javlja francuska tiskovna agencija AFP. "Pac Man" se smatra jednim od najuspješnijih boksača svih vremena, a osvajač 12 svjetskih naslova u čak osam različitih kategorija povukao se iz sporta 2021. da bi se kandidirao za predsjednika u domovini.

Ove je godine, međutim, htio organizirati povratak boksu na Olimpijskim igrama. To je sada spriječio MOO, koji nakon isključenja Međunarodne boksačke federacije organizira olimpijski turnir u ovom sportu. Odbio je Filipinčev zahtjev za posebnom pozivnicom na temelju dobne granice u ovom sportu, kojem se na OI ne smiju natjecati boksači stariji od 40 godina.

"Tužan sam i razočaran, ali razumijem i prihvaćam razloge za dobno ograničenje", napisao je Pacquaio u izjavi.

Zanimljivo je da Pacquaio nikada nije boksao na Olimpijskim igrama, ali je nosio zastavu svoje zemlje na ceremoniji otvaranja u Pekingu 2008.

Linker
26. travanj 2024 23:44