Ostalo

'Mighty Mouse' konačno dogovorio meč za titulu u ONE Championshipu, čeka ga vrlo zanimljiv protivnik

 AFP/ KOKI KATAOKA / YOMIURI / THE YOMIURI SHIMBUN
Konačno je potvrđen novi nastup Demetriousa Johnsona (30-3-1)! Bivši UFC-ov prvak borit će se 11. travnja u Kini protiv ONE Championshipovog vladara muha kategorije - Adriana Moraesa (18-3).

Johnson će u svom četvrtom meču nakon napuštanja najjače svjetske promocije dobiti priliku za osvajanje novog pojasa. Vijest je to koju je potvrdio sam ONE Championship i koja nas ne bi trebala iznenaditi jer 'Mighty Mouse' je svoju izazivačku poziciju pošteno zaradio osvajanjem Gran Prixa koji se održavao tijekom 2019. godine.

Demetrious je trenutno na nizu od tri pobjede, a u posljednjih 18 nastupa gubio je samo jednom. Dogodilo se to 4. kolovoza 2018. kada je njegov čudesan niz neporaženosti tijesnom podijeljenom sudačkom odlukom prekinuo Henry Cejudo. Johnson je u tom meču ostao bez UFC-ovog pojasa, ali se i nedugo nakon toga otisnuo prema ONE Championshipu.

Tko to stoji na putu nekoć najboljem UFC-ovom 'pound-for-pound' borcu?

Moraes je ONE Championshipov prvak koji stiže iz Brazila, a uglavnom trenira u Constrictoru i American Top Teamu. Tijekom dosadašnje karijere ostvario je 18 pobjeda i samo tri poraza, a svoje mečeve uglavnom završava 'submissionima' na koje otpada 50 posto njegovih pobjeda.

Zanimljiv je podatak i taj da je Moraes sva tri poraza upisao podijeljenim sudačkim odlukama. Onaj najsvježiji stiže iz lipnja 2018. kada ga je porazio Geje Eustaquio, inače borac s kojim je odradio trilogiju i kojem se osvetio sredinom 2019.

Linker
09. travanj 2024 01:43