Ostalo

'Mislim da je vrijeme da se Roy Nelson umirovi'

Roy Nelson
 screenshot/Youtube
Nakon četvrtog poraza u nizu, koji je doživio proteklog vikenda na Bellator 231 priredbi, Roy Nelson mogao bi završiti svoju MMA karijeru. To će napraviti ako posluša svog trenutnog poslodavca, predsjednika Bellatora, Scotta Cokera.

Borba Nelsona i Mira bila je prije svega pasivna i nimalo atraktivna. To je mišljenje većine MMA fanova koji su ovoj dvojici nekad velikih teškaša odlučili dati priliku. Frank Mir pronašao je jednu taktiku koja pali te je udarcima u nogu onesposobljavao Nelsona da ovaj napravi nešto više. Nelsonovi pokušaji izgledali su jako loše, a njegovim fanovima vjerojatno i vrlo tužno.

Nije borbu ugodno bilo gledati niti Bellatorovom predsjedniku, Scottu Cokeru. On je Nelsona iz UFC-a doveo sredinom 2017. godine, a nakon što je "Big Country" upisao pobjedu u debitantskom nastupu, uključio ga je u teškaški Grand prix turnir. Tamo ga je odmah eliminirao Matt Mitrione, a onda su se naredali porazi od Sergeya Kharitonova, Mirka Filipovića i na kraju Franka Mira. Sve to bilo je dovoljno da mu Coker preporuči odlazak u zasluženu sportsku mirovinu.

"Mislim da ću morati razgovarati sa svojim timom o Royu. Uvjeren sam da je uistinu dao sve od sebe te da je u borbi išao do svojih maksimuma. To jednostavno nije bilo dovoljno. Mislim kako je došlo ono vrijeme koje borci ne žele. Nisam siguran u to, jer to je ipak nešto o čemu samo Roy može odlučiti. No, vjerujem kako je za to velika mogućnost", rekao je Scott Coker nakon priredbe za portal MMA Junkie, naravno aludirajući na kraj Nelsonove karijere.

Nelson je u karijeri upisao 23 pobjeda i 18 poraza. Svojim najvećim uspjehom može smatrati osvajanje desete sezone Ultimate Fightera, a na nekom najvišem statusu bio je 2010. godine, kad se protiv Juniora Dos Santosa borio za poziciju izazivača. Tu je borbu izgubio, a JDS je borbu kasnije došao do titule. U karijeri je pobjeđivao mnoga velika imena, gdje svakako treba spomenuti Minotaura Nogueiru, Mirka Filipovića, Cheicka Konga i Bigfoota Silvu.

Linker
16. travanj 2024 06:02