Ostalo

Muhammad Mokaev prije Muhammada Mokaeva: Još jedan ‘nepravedno‘ otpisani UFC-ov borac pronašao novi dom

Nate Maness

 Amy Kaplan/icon Sportswire
Manessov tim je brzo reagirao i pronašao mu novi angažman, iako ne u istom sportu

Nate Maness nije dugo tražio novi dom, iako njegovo novo utočište ne pripada istom sportu.

Nekoliko tjedana nakon što je otkrio da mu UFC nije produžio ugovor, Maness, koji je odradio sedam borbi pod UFC-ovim okriljem, potpisao je ugovor na više borbi s BKFC-om.

Njegov menadžer, Pat Wilson iz Rise Sports Managementa, zajedno s dužnosnicima BKFC-a, potvrdio je vijest za MMA Junkie, dok je Maness u utorak službeno objavio svoju odluku na društvenim mrežama. Manessov odlazak iz UFC-a bio je pomalo neobičan, budući da je ostvario dvije uzastopne pobjede prije isteka ugovora. U svojoj UFC karijeri imao je omjer 5-2, uključujući tri nastupa koja su mu donijela bonus za izvedbu večeri.

Unatoč njegovom uspjehu, UFC nije pokazao interes za njegov povratak. U srpnju je Maness izjavio za MMA Junkie kako mu UFC-ovi službenici nisu dali razlog zbog kojeg mu ne žele produžiti ugovor. Kasnije je na društvenoj mreži X objasnio da su mu rekli kako čelnici UFC-a nisu bili zadovoljni njegovom razinom entuzijazma.

Nakon što je ostavio UFC iza sebe, 33-godišnji Maness sada želi nastaviti svoj uspjeh u drugom borilačkom sportu. Iako još nema dogovoren datum ili protivnika za svoj prvi nastup u BKFC-u, očekuje se da će debitirati u narednim mjesecima.

Linker
08. rujan 2024 15:55