Ostalo

‘Najteži poraz‘ okončao nekoć obećavajuću karijeru: ‘Ne mogu više ovo raditi svojoj obitelji‘

Justin Gaethje i James Vick
 Instagram
‘Hvatanje koraka s onima koji treniraju čitav život bila je najteža stvar koju sam ikad napravio‘

Pet poraza u nizu i teške ozljede iz posljednjeg meča natjerale su Jamesa Vicka na prekid karijere. Nekoć veliki UFC-ov talent koji je još početkom 2019. bio u TOP 10 izazivača lake kategorije, objavio je da se povlači u mirovinu.

'The Texecutioner' je sve do borbe s Justinom Gaethjeom (kolovoz 2018.) bio na impresivnih 13-1 te je strpljivo gradio svoj put prema vrhu, ali nakon teškog nokauta u meču s danas jednim od najboljih boraca lake kategorije više nikad nije bio isti.

Poslije Gaethjea, Vicka su redom pobjeđivali i Paul Felder, Dan Hooker te Niko Price. Nakon borbe s posljednjim od navedenih, UFC mu odbija produžiti ugovor, a Vick potom pauzira tijekom čitave 2020. godine.

U kavez se vraća 30. siječnja 2021. te u glavnoj borbi XMMA priredbe gubi tehničkim nokautom od Portugalca Andrea Fialha. Nakon petog poraza u nizu, a ujedno i prve borbe nakon razlaza s UFC-om, Vick otkriva da je doživio teške ozljede orbitalne kosti i čeljusti koja mu je završila potpuno pomaknuta.

Priznao je i da već neko vrijeme ne osjeća strast za borbama te je prelomio i s 33 godine se odlučio na prekid karijere tijekom koje je upisao 13 pobjeda i šest poraza.

"Ne znam gdje bih počeo. Prije nekoliko sam dana doživio najteži poraz u svojoj karijeri. Iznijeli su me na štitu kao ratnika. Ispričavam se svima koji su mi posljednjih godina pomagali i koji su vjerovali u mene. Istina je ta da već dugo ne osjećam onu strast i ljubav prema borbama, ali sam zato uvijek bio discipliniran te sam bez obzira na sve na treninzima davao sve od sebe. Jedan od razloga zbog kojih sam se nastavio boriti jer taj što sam htio svom sinu dokazati da ne možeš samo tako odustati kad naiđeš na poteškoće. Ali ovo nije bio pravilan način za tu lekciju. Ovo nije pad na testu ili poraz na nogometnoj ili košarkaškoj utakmici. Ovo je borilački sport i ovo sranje može ostaviti trajne posljedice", započeo je Vick u svojoj podužoj objavi pa se onda okrenuo ozljedama iz posljednjeg meča:

"Nakon jednog od njegovih posljednjih udaraca sam znao da se dogodilo nešto ozbiljno i drago mi je da je sudac zaustavio meč jer bog zna da bih bio prečvrst i glup da to sam napravim. Na desnoj strani mi je pukla orbitalna kost, a fraktura se probila sve do druge strane te uzrokovala bilateralni prekid. Pored toga, čeljust mi je potpuno pomaknuta pa moram na operaciju kako bi je popravili. Bio je to savršen udarac. Liječnik je rekao da definitivno mogu nastaviti s borbama, ali ova je bila posljednja. Ne mogu više ovo raditi svojoj obitelji. Došao sam do vrha do kojeg sam mogao doći u borilačkom sportu i postao TOP 10 borac u UFC-u. Iskreno, vjerojatno sam i premašio očekivanja jer s treninzima nisam ni započeo do 20 godine, još sam i barem polovicu tog vremena imao posao s punim radnim vremenom, a imao sam i nekoliko većih operacija. Pokušaj da uhvatim korak s likovima koji su trenirali čitav život bila je najteža stvar koju sam ikad napravio", napisao je Vick koji će se u nastavku zahvalio svima na podršci te poručio kako će se sada više posvetiti svojoj obitelji.

Njegovu objavu u cijelosti možete pročitati u nastavku članka:

Linker
15. travanj 2024 01:50