Ostalo

Nakon izbacivanja dvaju boraca iz PFL-a poslije ‘prijateljske‘ borbe oglasio se menadžer: ‘Ovo je odvratno i nepotrebno!‘

June 23, 2023, ATLANTA, GA, ATLANTA, GA, United States: ATLANTA, GA - June 23: (L-R) Raush Manfio and Natan Schulte compete in a 3-round bout at OTE Arena for PFL Regular Season - Welterweights & Lightweights on June 23, 2023 in ATLANTA, GA, United States.,Image: 785041136, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia

 LOUIS GRASSE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Louis Grasse/zuma Press/profimedia
Shane Burgos najviše je profitirao jer je on upao u playoff nakon ove odluke

Nedavno smo pisali o tome da je PFL diskvalificirao dva borca zato što su odradili borbu u kojoj nisu dali sve od sebe što krši pravila natjecanja. Radi se o Natanu Schulteu i Raushu Manfiu, koji su timski kolege i prijatelji, a borili su se na prošlom PFL eventu gdje je Schulte pobijedio jednoglasnom sudačkom odlukom, no izbačeni su jer nisu napravili niti jedan agresivan potez što govori da je riječ o namještenoj borbi.

"Natan Schulte i Raush Manfio nisu ispunili standarde kojih su se svi borci PFL-a pristali pridržavati u turniru. Svi borci u svojim PFL Fight Agreements suglasni su da će upotrijebiti svoje ‘najbolje vještine i sposobnosti kao profesionalni sportaši da se natječu ... i poraze bilo kojeg protivnika", stoji u priopćenju za javnost PFL-a izdanog u subotu.

"Bilo je vrlo jasno da Natan i Raush nisu ispunili taj ugovorni standard u jučerašnjoj borbi. PFL je odmah suspendirao oba borca ​​iz sezone i smatrao da borba ima 0 bodova za potrebe poretka lige. PFL poduzima ovu akciju kao priznanje svoje odgovornosti prema svim borcima PFL-a i svim fanovima promocije.”

Nakon ovoga oglasio se menadžer Manfia, Brian Butler koji je rekao da je ova odluka totalno nepotrebna i pomalo odvratna. Također preispituje i subjektivnost organizacije jer, kako kaže, ovo daje jako lošu sliku.

"Donijeti ovakvu subjektivnu odluku daje lošu sliku situacije, po mom mišljenju. Suci cijelo vrijeme donose loše odluke s manje posljedica. Raush i Natan najbolji su prijatelji i već su godinama trening partneri. Povrh svega, Natan je kum Raushevoj kćeri. Malo je reći da međusobno poznaju stilove, trikove i tehnike izvana i iznutra. Situacije kao što su mečevi lošeg stila i neugledne borbe događaju se u ovom sportu cijelo vrijeme, ali jedinstvena stvar u vezi s PFL-om i ‘formatom turnira/bodova‘ je da bi se to na kraju riješilo samo od sebe. Naš klijent je dobio pola svoje plaće i nula bodova za napredovanje na turniru… Ovo je neukusno i nepotrebno", izjavio je.

Hoće li se ova situacija "zatvoriti" ili će se nastaviti dalje s repovima, saznat ćemo u narednim danima.

Linker
26. travanj 2024 01:04