Ostalo

Neporaženi Bellatorov borac pokazuje kakvo je stanje u Ukrajini: ‘Ruski sportaši mi se javljaju‘

Ukrajina - razrušeno stanje

 Yaroslav Amosov (ukr Sport)
Yaroslav Amosov u potpunosti je posvećen obrani svoje države

Među brojnim poznatim licima iz borilačkih sportova, Yaroslav Amosov (26-0-0) jedno je od zvučnijih među onima koji su se vratili u Ukrajinu kako bi branili svoju državu od invazije susjedne Rusije.

Neporaženi Bellatorov borac i prvak velter kategorije, gotovo od samog početka rata javio se na dužnost, a izuzev činjenice da sudjeluje u obrani, Amosov ima dobru platformu za podijeliti više detalja o stanju u Ukrajini.

Radi se o borcu koji ima određene pratitelje i borilačkim medijima svakako je zanimljiv. Tako je portal UKR Sport putem svog Instagram kanala podijelio njegove snimke kojima prikazuje stanje u Ukrajini te opisuje svoja dosadašnja ratna iskustva.

''Naši neprijatelji došli su u Ukrajinu i rade kaos. Moji prijatelji i ja odlučili smo braniti državu, naš grad i pridružili smo se teritorijalnoj obrani našeg grada Irpina. Ruski vojnici bombardiraju kuće, ubijaju civile, siluju žene. Ubijaju ljude u autima, koji su samo htjeli napustiti okupirani teritorij. Htjeli su živjeti. Mnogi su živjeli u podrumu dulje od mjesec dana. Sjedili su tamo bez vode i svjetla. Bojali su se da ne budu ubijeni.'', započeo je Amosov, a zatim je otkrio zanimljivu informaciju.

''Ruski sportaši koji me prate na Instagramu, pisali su mi da ne podržavaju ruske vojne operacije, ali svoje mišljenje ne iskazuju javno na društvenim mrežama.''

Inače, dok je Amosov u odsustvu izvan kaveza, Bellator je odlučio situaciju u velter kategoriji riješiti ugovaranjem borbe za privremenog prvaka. Logan Storley i Michael Page obračunat će se na Bellator 281 priredbi koja će se održati 13. svibnja (peti mjesec). Amosov se osvrnuo i na taj potez promocije.

''Ugovorili su borbu za privremenog prvaka. To mi nije niti bitno. Čekat ću da rat završi kako bih branio svoju titulu. Nadam se da ćemo se moći vratiti kućama i da ćemo biti mir na našem teritoriju. Sunce će zasjati, mi ćemo se smijati i sve će biti dobro.'', završna je poruka Amosova, a kompletan video možete pogledati pri dnu ovog teksta.

Linker
19. travanj 2024 21:37