Ostalo

Novi skandal na Igrama u Parizu: Brončani s Igara u Tokiju uhićen zbog seksualnog uznemiravanja

Mohamed Ibrahim

 Jack GUEZ/AFP
26-godišnji Egipćanin osumnjičen je za seksualni napad koji se navodno dogodio unutar jednog kafića u Parizu

Egipatski hrvač Mohamed ‘‘Kesho‘‘ Ibrahim Olimpijske igre u Tokiju pamti po jako dobrim nastupima i osvajanju brončane olimpijske medalje. Međutim, pariške Igre neće pamtiti po dobrome, a isključivi krivac upravo je on sam.

Kako prenosi BBC i Sportske novosti, Ibrahim je uhićen u Parizu, a razlog je seksualno uznemiravanje. Pariško tužiteljstvo objavilo je priopćenje u kojem stoji:

"9. kolovoza oko 5 sati ujutro, muškarac rođen u ožujku 1998. u Egiptu koji je bio hrvač u olimpijskoj delegaciji uhićen je ispred kafića Oz."

Kako prenose strani mediji, Ibrahim je uhićen jer je navodno dirao stražnjicu druge mušterije u kafiću. Potvrda uhićenja došla je i od strane Egipatskog olimpijskog odbora (EOC), a EOC dodaje kako slijedi istraga etičkog povjerenstva. Utvrdi li se Mohamedu krivnja za seksualno uznemiravanje, Egipćanin bi mogao biti kažnjen doživotnom zabranom natjecanja.

"Ako se optužbe potkrijepe dokazima, hrvač će se suočiti s trajnom suspenzijom i bit će mu zabranjeno sudjelovanje na domaćim i međunarodnim natjecanjima", rečeno je.

Mohamed Ibrahim El-Sayed nije se proslavio ni na strunjači olimpijskog turnira u Parizu. Peterostruki prvak Afrike ispao je u prvom kolu turnira. Rezultatom 9:0 porazio ga je Azerbajdžanac Hasraf Jafarov, hrvač koji je naknadno osvojio brončanu medalju u kategoriji do 67 kilograma.

Dokaže li mu se krivnja, Ibrahim će baciti uistinu veliku ljagu na svoj lik i djelo, ali pričekajmo s osudama dok mu se ne dokaže krivnja za nedjelo zbog kojeg je uhićen.

Linker
05. rujan 2024 20:47