Ostalo

Opet zakuhalo između Elona Muska i Marka Zuckerberga: ‘Borit ću se s njim bilo gdje, bilo kada!‘

Mark Zuckerberg i Elon Musk

 Mandel NGAN/AFP/Profimedia
Prošle godine ova borba je na opće iznenađenje skoro bila realizirana uz punu podršku Dane Whitea

Elon Musk opet je u središtu pozornosti nakon što je izazvao svog tehnološkog rivala, Marka Zuckerberga, na borbu.

Vlasnik Tesle i SpaceX-a jučer je bio u Washingtonu na govoru izraelskog čelnika, Benjamina Netanyahua, a kada ga je novinar upitao o dugo najavljivanoj borbi, Musk se, iako je već bio na izlasku, vratio da odgovori.

"Borit ću se sa Zuckerbergom, bilo gdje, bilo kada i pod bilo kojim pravilima", izjavio je Musk.

To sve zvuči dobro, ali hoće li se Musk boriti sa Zuckerbergom u UFC kavezu - gdje osnivač Facebooka želi da se borba održi? Izvršni direktor UFC-a, Dana White, rekao je da je borba između dva milijardera u UFC-u bila vrlo realna stvar koja se umalo dogodila 2023. godine. No, nakon mnogo natezanja, borba je propala.

Šuškalo se da je Muskova majka ta koja je stopirala borbu. Iako je ona javno rekla svom sinu da se ne bori i medijima poručila da je borba otkazana, čini se da je neki problem s Muskovim vratom i leđima bio razlog otkazivanja predložene borbe 26. kolovoza prošle godine.

"Mislim da se svi možemo složiti da Elon nije ozbiljan i vrijeme je da krenemo dalje", napisao je Zuckerberg sredinom kolovoza 2023. godine. "Ponudio sam stvarni datum. Dana White je ponudio da ovo bude legitimno natjecanje u dobrotvorne svrhe. Elon ne želi potvrditi datum, zatim kaže da mu treba operacija, a sada traži da umjesto toga odradimo probnu rundu u mom dvorištu."

"Ako Elon ikada postane ozbiljan oko pravog datuma i službenog događaja, zna kako da me kontaktira. U suprotnom, vrijeme je da krenemo dalje."

Zuckerberg je ozlijedio koljeno trenirajući brazilski jiu-jitsu prošlog studenog, ali čini se da se u potpunosti oporavio.

Dakle, gotovo godinu dana kasnije, je li Elon Musk zdrav i konačno spreman prihvatiti tu borbu? Ili samo priča na veliko?

Linker
07. rujan 2024 14:40