Ostalo

Paige VanZant otkrila novi korak u karijeri, odlazi putevima Ronde Rousey

Paige VanZant

 Instagram
Trenutno najpoznatija borkinja svijeta odlučila se za potez koji nikoga neće iznenaditi

Nije se Paige VanZant usrećila odlukom koju je donijela prošle godine, tim se putem hvaleći kako nikad nije bila zadovoljnija. Naravno, radi se o odluci da karijeru nastavi u boksu bez rukavica, odnosno u Bare Knuckle Fighting Championship promociji. Tu prije svega mislimo da sportsku stranu zadovoljstva, budući da s onom financijskom nismo upoznati. 27-godišnja Paige je naime dva puta nastupila i oba je puta poražena, a posebno je bolio drugi poraz. Tada je bolja od nje bila Rachael Ostovich, borkinja koju je Paige u UFC-u savladala i na račun toga je bila velika favoritkinja.

Nije ju to pokolebalo po pitanju građenja karijere. Dojam je kako je ona ipak najuspješnija na društvenim mrežama, gdje je na Instagramu prati tri milijuna ljudi, a zaradu joj svakako osigurava i njena privatna stranica, gdje objavljuje materijale koji se ne mogu pronaći nigdje drugdje te za pristup kojoj je potrebno plaćati. Ipak, ona sebe i dalje smatra borkinjom te najavljuje kako ćemo ju još neko vrijeme gledati u ringu. To će se dogoditi i putem njenog idućeg ugovora, jedino što ovog puta neće biti neizvjesnosti po pitanju toga hoće li pobijediti. Barem s njene strane, budući da će biti upoznata sa scenarijem.

Iz prethodno navedenog je vrlo lako zaključiti kako se Paige odlučila baciti u kečerske vode, a promocija koja ju je odlučila angažirati je All Elite Wrestling. Riječ je o novijoj promociji koja namjerava biti izravni konkurent WWE-u, a koja je već u svom ringu kao goste imala neke MMA borce. Paige čak i nije prva osoba s UFC iskustvom koju su doveli u svoje redove, budući da je već prije nekoliko tjedana ugovor s njima potpisao Junior Dos Santos.

Otkrila je to putem Instagrama, ali je isto tako nekim medijima otkrila da ovo nije ekskluzivni ugovor, budući da je još uvijek pod ugovorom s BKFC-om. Kad je potpisala za spomenutu promocije izjavila je kako je dobila ugovor koji joj garantira rad za promociju i izvan ringa, no to do sada nismo vidjeli. Tako ne možemo znati hoće li se ponovno pojaviti u BKFC ringu ili ćemo je vidjeti u nekoj drugoj ulozi vezanoj za tu promociju.

Sve u svemu, Paige VanZant svojevremeno je bila talentirana mlada borkinja pred kojom je bila svjetla budućnost. Ona si je tu budućnost svakako učinila kvalitetnom, no ipak ne putem nastupa u Octagonu. UFC karijeru dobro je započela, ali vrlo brzo je prepoznala kako posjeduje neke kvalitete i vještine putem kojih može zarađivati na način koji zahtijeva manje truda, napora i žrtvovanja vlastitog tijela. Što se tiče borbi, već se neko vrijeme čini kako je u tome ostala gotovo iz hobija, odnosno iz razloga da ju se i dalje može smatrati borkinjom, a ne Instagram modelom. Tako je svakako još uvijek privlačnija sponzorima.

Linker
20. travanj 2024 12:14