Ostalo

PFL je službeno pokrenuo PFL Africa projekt kojeg će s čelnog mjesta voditi Francis Ngannou

Francis Ngannou

 DANIEL LEAL/AFP/PROFIMEDIA
Čelnici PFL-a su očito shvatili potencijale afričkog borilačkog talenta, a također imaju u savršenog čovjeka koji će biti pravi primjer mladim borcima

Jedna od cjenjenijih MMA organizacija na svijetu službeno je pokrenula svoj novi projekt na afričkom kontinentu čime žele ojačati globalnu prisutnost. PFL Africa pridružuje se PFL Europe i PFL MENA kao dio regionalnih liga PFL-a. PFL Africa će imati regularnu sezonu praćenu doigravanjem, a lansiranje je predviđeno za 2025. godinu, najavili su dužnosnici promocije u srijedu ujutro. Najbolji afrički borci natjecat će se po istom formatu kao i njihovi kolege u Europi, a svi događaji će se održavati u Africi.

Za predsjednika PFL Africa imenovan je bivši UFC-ov prvak teške kategorije Francis Ngannou, koji je u svibnju 2023. potpisao ugovor kojim je dobio vlasnički udio i vodeću ulogu unutar PFL-a.

"Uzbuđen sam i počašćen što služim kao predsjednik PFL Africa, lige koja će oblikovati samu osnovu afričkog MMA-a" rekao je Ngannou u izjavi. "Kao što smo vidjeli, postoji veliko bogatstvo talenta u Africi koje samo čeka da dobije globalnu pozornicu. Ponosan sam što mogu vratiti svom rodnom kraju i pružiti izvrsne sadržaje regiji s tako strastvenom i raznolikom bazom obožavatelja."

Ngannou još uvijek nije debitirao u PFL-u. Nakon što se razišao s UFC-om 2023., Ngannou je dvaput nastupio u boksu, izgubivši od Tysona Furyja tijesnom odlukom, a zatim je pretrpio poraz nokautom od Anthonyja Joshue u ožujku.

Linker
14. listopad 2024 06:31