Ostalo

PFL-ov finalist tvrdi da nije uzimao steroide: 'Dovraga te pilule za potenciju!'

Daniel Pineda
 screenshot/PFL
Finalist PFL-ovog turnira u perolakoj kategoriji Daniel Piineda je prije nekoliko dana pao na doping testu. Tako je ugrozio mogućnost da osvoji čak milijun dolara koliko iznosi prva nagrada.

Pineda je bio pozitivan na doping test koji je napravljen na polufinalnom eventu u Las Vegasu. No, za sada se ne znaju detalji. Pinedin menadžer Jason House se odmah oglasio te je komentirao "da je proces trenutačno u fazi istrage".

Podsjetimo kako je Pineda prekidima svladao Khaibulaeva i Kenndeyja te se tako plasirao u finale turnira. I to kao zamjena s obzirom da mu se ukazala prilika ući u turnir tek u kasnijoj, polufinalnoj fazi.

No, prije nego što smo otpisali potpuno Pinedu, možda bi trebali pričekati konačne rezultate i konačni epilog ovog doping skandala. Naime, i sam 34-godišnji bivši UFC borac se oglasio na društvenim mrežama i tvrdi "da nikakvi steroidi nisu pronađeni u njegovom organizmu".

"Dovraga, čini mi se da me korištenje svih onih pilula za potenciju dotuklo. Smijeh. Samo da se zna, nikakvi steroidi ili droge nisu pronađeni u mom tijelu!", napisao je Pineda.

"Pilule za potenciju" su bile prilično čest izgovor velikih UFC zvijezda koje su pale na doping testovima. Sjetimo se slučaja Andersona Silve, ali i malo recentnijeg Jona Jonesa. U oba su se slavni borci branili od odgovornosti pada na doping testu upravo korištenjem tableta za potenciju. Nije jasno šali li se Pineda ili ne. No, u svakom slučaju je očito stigao do dodatnih informacija koje mu idu u prilog.

U ovom trenutku nema službenih obavijesti pa ćemo se jednostavno morati strpiti i vidjeti kako će se čitava stvar rasplesti i tko će nastupiti u finalu turnira perolake kategoriji. Možda je Pineda i dalje u igri za osvajanje milijun dolara.

Linker
19. travanj 2024 07:17