Ostalo

PFL-ov prvak odmah želi MacDonalda: 'Tom dečku dugujem osvetu!'

Mike Tyson i Ray Cooper III
 screenshot/PFL
Rory MacDonald najveće je do sada objavljeno novo pojačanje PFL promocije. Bivši UFC-ov izazivač te isto tako bivši Bellatorov prvak ipak nije morao dugo čekati na prve prozivke. Borbu protiv njega otvoreno je zatražio pobjednik PFL-ove druge sezone, Ray Cooper III. I to uz vrlo zanimljiv razlog. Naime, već sedam godina ima želju osvetiti težak poraz svog najvećeg uzora.

Ray Cooper III posljednjeg je dana prošle godine napravio ono što mu nije uspjelo 365 dana ranije. Nakon poraza u finalu prve PFL sezone, druga je bila njegova. Uvjerljiv je bio od samog početka i na kraju je došao do titule. Nju će mu svakako biti teže obraniti nego što je do nje došao, prije svega zbog toga što je promocija najavila pojačanje rostera. Njegova kategorija svoje je veliko pojačanje već dobila, a to je Rory MacDonald, borac protiv kojeg se Cooper zapravo želi boriti što prije.

"Volio bih se boriti protiv njega već u prvoj borbi. Želim ga odmah maknuti sa svog puta, no ako bude trebalo pričekati, naravno da ću pričekati. Vidjet ćemo što će reći Ray Sefo, trenutno je još uvijek u građenju divizije. I dalje je tu Magomed Magomedkerimov, tu je John Howard, kao i David Michaud. Neki još momci će se vratiti, bit će dobra divizija", rekao je Cooper u razgovoru za MMA Fighting, da bi dodao još nešto o Kanađaninu: "On je sjajan borac i gledao sam njegove nastupe dok sam ja tek rastao. Gledao sam ga kako se bori protiv onih svih momaka iz vrha. Bila bi mi čast boriti se protiv njega."

 

Cooper ipak ima jedan skriveni, a zapravo glavni razlog zbog čega ga MacDonald zanima. Tu borbu zapravo želi još od 2012. godine, kad je tada mladi MacDonald savladao njegovog najvećeg heroja, B.J. Penna.

"Moram mu se osvetiti za ono što je napravio jednom od naših momaka. Pobijedio je B.J. Penna i to nije bilo ugodno pa želim barem na neki način drugačije ispisati povijest. Imam ogroman respekt prema Pennu, on je izgradio put za sve nas borce s Havaja, prvi je koji je napravio nešto veliko. On je oduvijek moja velika inspiracija. Osim toga, mislim da imam sve što je potrebno za savladati ga. On voli pritisak, ja u svojim borbama pružam pritisak. Također, mislim kako ga mogu nathrvati", zaključio je Cooper.

Još uvijek nije poznato kad bi trebala startati treća sezone PFL-a, ali pretpostavlja se kako će to ponovno biti u lipnju. U tom slučaju bi oni najbolji borci do kraja godine trebali odraditi čak pet nastupa.

Linker
17. siječanj 2021 16:01