Ostalo

PFL u lovu na slobodne borce, riješit će se polovice rostera: 'Sada smo veliki igrači, želimo na višu razinu'

PFL-ovi prvaci 2019.
 Screenshot/PFL
Professional Fighters League (PFL) zaključio je drugu sezonu sinoćnjom velikom priredbom u Madison Square Gardenu gdje je održano čak šest borbi za naslov, a prvaci su podijelili šest milijuna dolara.

Vrijedna novčana nagrada, uvjeti i sustav natjecanja u PFL-u postaju sve primamljiviji borcima koji nisu zadovoljni uvjetima u najjačim MMA promocijama poput UFC-a i Bellatora. Rory MacDonald, koji je nedavno napustio Bellator kao slobodan borac, najzvučnije je pojačanje u PFL-ovom rosteru do sada i mogao bi označiti novi početak za američku promociju. Direktor PFL-a Peter Murray najavio je velike promjene u 2020. godini.

"Sada smo veliki igrač u ovom sportu. Imamo odnos s ostalim kompanijama, menadžerima i borcima koji razmatraju svoje opcije, PFL je tema razgovora. Naš prvi cilj sljedeće godine je pojačati roster. Imamo dvije godine iskustva, naš prioritet je sada talent", rekao je Murray dodavši kako se planiraju riješiti 50 posto boraca i dovesti nove kako bi osvježili roster.

"U ovome trenutku ne očekujte promjene u kategorijama za sljedeću sezonu. No, što se tiče rostera, 50 posto će biti pušteno i dovest ćemo nove borce. Naša vizija je odlazak na višu razinu. Sportaši koji su zaslužili mjesto u postsezoni imaju pravo nastaviti s nama, najbolji će ostati u ligi, a ostali... ponosni smo što ste bili s nama ali vrijeme je da ih zamijenimo i dovedemo nove talente, osvježimo stvari", rekao je Murray.

Linker
25. travanj 2024 05:38