Ostalo

Pomalo zaboravljeni Sage Northcutt vraća se nakon dvogodišnje pauze, čeka ga legenda japanskog MMA-a!

Sage Northcutt
 Instagram
Bivši UFC-ov borac konačno je spreman za nove izazove koje nudi borilište ONE Championship promocije

Nakon najtežeg poraza u karijeri i gotovo pa dvije godine pauze, u akciju se vraća Sage Northcutt (11-3).

Bivši UFC borac borit će se 28. travnja u Singapuru, a za protivnika će na ONE on TNT 4 priredbi imati legendarnog Japanca Shinyu Aokija (46-9, 1 NC).

24-godišnji Northcutt nekoć je bio borac iza kojeg je stajao ogroman 'hype', no pokazalo da je još uvijek 'zelen' za nastupe na najvećoj pozornici pa je tako UFC napustio unatoč tri pobjede u nizu. 'Super' Sage je posljednji meč, a ujedno i prvi nakon razlaza s UFC-om, odradio upravo u borilištu One Championshipa, ali je 17. svibnja 2019. nakon samo 29 sekundi borbe doživio težak poraz nokautom od Cosma Alexandrea.

"Upravo sam stigao s operacije. Imao sam osam fraktura i devet sati su me intenzivno operirali", otkrio je nedugo nakon tog dvoboja mladi Amerikanac.

No, za razliku od borbe s Alexandreom s kojim se obračunao u kategoriji do 84 kilograma, Northcutt se za ovu prigodu vraća u onu do 77 kilograma.

Protivnik će mu biti 13 godina stariji Japanac koji je tijekom karijere odradio čak 56 borbi i pritom osvajao titule u DREAM, kao i ONE Championship promociji.

Aoki je trenutno na nizu od tri pobjede od kojih je posljednju upisao 22. siječnja ove godine kada je u Singapuru ugušio Jamesa Nakashimu. Ovaj japanski veteran danas je u ONE Championshipu četvrtorangirani borac u kategoriji do 77 kilograma.

Linker
15. travanj 2024 22:21