Ostalo

Ponajbolja boksačica svih vremena uoči novog MMA meča: ‘Vjerujem da ću se boriti za naslov PFL-ove prvakinje‘

Claressa Shields

 Screenshot/Instagram
Claressa Shields će, nakon gotovo dvije i pol godine, ponovno ući u oktogon

Claressa Shields poprilično je iznenadila borilačku javnost objavom da će se ponovno boriti u MMA oktogonu - i to na "PFL Champions vs. Bellator Champions" priredbi koja će se 24. veljače održati u Rijadu. Ponajbolja boksačica svih vremena nastupit će u preliminarnom dijelu "eventa", te odmjeriti snage sa sunarodnjakinjom Kelsey DeSantis (1-2).

Shields je svoj MMA debi imala u lipnju 2021., kada je tehničkim nokautom u trećoj rundi pobijedila Brittney Elkin (PFL 4), no četiri i pol mjeseca kasnije podijeljenom je sudačkom odlukom poražena od Abigail Montes (PFL 10) i mnogi su pomislili da je to ujedno i kraj njezine MMA avanture, no 28-godišnja Amerikanka ih je sada demantirala.

"Željela sam se boriti protiv Amande Nunes u boksačkom meču. Kada su je pitali bi li se borila sa mnom, odgovorila je: ‘Recite Claressi Shields da dođe u moj svijet i ugušit ću je‘. To je stvarno zapalilo vatru u meni. Nijedna od tih djevojaka neće prijeći iz MMA sportu u boks i boriti se sa mnom jer znaju da bih pobijedila", rekla je Shields u srijedu na medijskoj konferenciji, pa nastavila: "Prijelaz u MMA bio je veliki izazov za mene, željela sam izazvati samu sebe i dokazati da nisam opasna samo u boksu, već da sam opasna borkinja generalno. Zašto ne bih došla u MMA i dokazala se? Zato sam ovdje, premda su mnogi mislili da ću se vratiti boksu. Ali, hej, evo me. Ovdje sam kako bi postala sve bolja i vjerujem da ću se za godinu ili dvije boriti za naslov PFL-ove prvakinje".

Dvostruka olimpijska pobjednica ispisala je povijest profesionalnog boksa kao apsolutna prvakinja u dvije kategorije (srednja i super-velter), no trenutno je u potpunosti usredotočena na svoj MMA povratak.

"U PFL-u ima puno velikih talenata. Želim posvetiti pažnju, trenirati i pobjeđivati u svojim borbama, te se boriti za PFL naslov. Trenutno idem borbu po borbu, želim se vratiti pobjedama jer sam svoju posljednju MMA borbu izgubila podijeljenom sudačkom odlukom. Želim se vratiti i pokazati da se i boksači mogu baviti MMA-om, te pokazati da imam potencijal jednog dana biti PFL-ova prvakinja".

Linker
21. travanj 2024 06:10