Ostalo

Potvrđen je novi nastup Darka Stošića: Srpski teškaš borit će se u meču po Prideovim pravilima

Stošić vs. Scheffel

 Ksw
Ponajbolji srpski borac nastavlja svoju karijeru u KSW-u

Nakon što su jučer potvrdili potpisivanje novog ugovora s Darkom Stošićem, danas je iz KSW-a došla potvrda njegovog sljedećeg nastupa. Kao što se i očekivalo, srpski teškaš nastupit će na KSW Epic eventu koji je na rasporedu 24. veljače (drugi mjesec).

Protivnik Darka Stošića bit će Matheus Scheffel (17-10-0), dobro poznato ime u našoj regiji. Scheffel je bivši PFL-ov borac, a 2022. godine dvaput je ulazio u kavez s Antom Delijom.

Dubrovčanin je nokautirao Scheffela u prvom kolu tog izdanja turnira, a ponovno su se sreli u finalu turnira. Delija je i u finalu nokautirao Scheffela te je došao do glavne nagrade u iznosu od jedan milijun dolara.

Nastupio je Scheffel i prošle godine na PFL-ovom turniru, ali nije se uspio plasirati u polufinale. Očito je Brazilac odlučio potražiti sreću u KSW-u, ali teško je mogao dobiti teži meč za dobrodošlicu.

Darko Stošić drugi je najbolji KSW-ov teškaš, a pobjedom nad Scheffelom pokušat će izboriti novu priliku za napad na pojas. Stošić je unutar KSW-ovog kaveza gubio samo od prvaka Phila De Friesa, a u ostalih šest nastupa došao je do pobjede. Nadamo se da će do pobjede doći i na eventu koji nosi naziv ‘‘Epic‘‘.

Radi se o specijalnom eventu povodom 20. obljetnice osnutka KSW-a, a ‘‘fight card‘‘ bit će prepun borbi prema modificiranim pravilima. Tako će i Stošićeva borba imati poseban set pravila. Naime, KSW je najavio kako će ovo biti meč prema ‘‘Pride pravilima‘‘, što znači da će u ovom meču biti dopušteni ‘‘soccer kickovi‘‘ i ‘‘stompovi‘‘. Hoće li prva runda trajati 10 minuta, vjerojatno ćemo naknadno saznati.

Ova vijest oduševit će ljubitelje kultnog Pridea, a preostaje nam vidjeti tko će se bolji snaći u meču prema takvim pravilima, Stošić ili Scheffel. Ne sumnjamo da će to biti Darko Stošić.

Linker
20. travanj 2024 17:07