Ostalo

Pred nama je Grand Prix finale u kojem Vadim Nemkov brani pojas protiv Coreyja Andersona

Vadim Nemkov

 Screenshot (youtube, Bellator 277)
Bellatorova 277 priredba krcata odličnim borbama

Jedan jako zanimljivu borbu moći ćemo pratiti na Bellatorovoj 277 priredbi u petak 15. travnja (4.mjesec) koju predvode Freire i McKee. Radi se o borbi za titulu poluteške kategorije između Vadima Nemkova i bivšeg UFC borca Coreyja Andersona. Ovo je ujedno i finale jakog Grand Prix turnira, a pobjednik će se osim pojasom okititi i nagradom od milijun dolara.

Corey Anderson je u polufinalnoj borbi prije pola godine savladao Ryana Badera nokautom u prvoj rundi, a zanimljiv podatak je da je Bader u posljednjih 12 borbi izgubio samo 2 puta i to baš od dvojice koji će se boriti međusobno u finalu. Nemkov ga je pobijedio nokautom u drugoj rundi prije nešto manje od dvije godine i tako došao do pojasa prvaka.

Anderson je puno napredovao u borilačkom smislu što se moglo vidjeti u zadnjih nekoliko borbi u kojima je prezentirao balans između udaranja, kretnji, tranzicijskih rušenja te pojačanog pritiska i volumena udaraca koji se povećava iz runde u rundu. Količina udaraca donijela mu je prednosti u mnogim rundama do sada, ali igra tranzicije je ono što cijeli njegov arsenal oružja zaokružuje u jednu cjelinu.

Nemkov put do finala Grand Prix turnira počeo je prije godinu dana kada je u četvrtfinalu pobijedio Phil Davisa, da bi pola godine nakon toga u polufinalu kimurom savladao Juliusa Anglickasa. Trenutno je u nizu od 9 pobjeda, a pojas prvaka obranio je do sada 2 puta.

Rus svoju prednost vidi u odličnoj udaračkoj tehnici, kao i u leg kickovima koji će mu vjerujemo dobro doći da neutralizira Andersonove kretnje. Svoje grappling vještine Nemkov je počeo brusiti još kada je imao 7 godina, tako da će biti zanimljivo vidjeti hoće li se s lakoćom moći oduprijeti Andersonovim pokušajima rušenja. Kladionice mu daju blagu prednost nad bivšim UFC borcem ali bilo bi ipak najpoštenije reći kako oba borca imaju podjednake šanse za pobjedu.

Odličnu najavu eventa pogledajte u nastavku.

Linker
08. svibanj 2024 02:55