Ostalo

‘Reem‘ bi se mogao vratiti tamo gdje je sve počelo: ‘Ako mu to ima smisla, zainteresirani smo!‘

Alistair Overeem (2003.)
 Screenshot
Japanski Rizin vrlo lako bi mogla biti iduća stanica u karijeri Alistaira Overeema

Alistair Overeem danas je napustio UFC kao vjerojatno najveća zvijezda, i možda čak najbolji UFC borac, koji nije uspio doći do titule prvaka. Promocija nije izrazila interes nastaviti suradnju s legendarnim Nizozemcem i sad je pitanje što bi mu moglo uslijediti.

Ovaj 40-godišnjak još je 1999. započeo svoju karijeru, a nakon samo jedne borbe u Nizozemskoj, svoj dom pronašao je u Japanu. Za to je bio zaslužan trenutni predsjednik Rizina, a ranije čovjek koji je od Pridea stvorio svjetsku borilačku silu i zapravo prvu "mainstream" MMA organizaciju, Nobuyuki Sakakibara. On je isto tako netko tko bi mogao biti zainteresiran za novu suradnju s Overeemom pa ga je iz tog razloga kontaktirao novinar Bleacher Reporta Tom Taylor, kojem je Sakakibara odgovorio.

"Mislim kako je Alistair igrao važnu ulogu u izgradnji sporta u Japanu i širom svijeta. Sjećam se kad sam otišao u Nizozemsku da bih potpisao ugovor s njegovim bratom Valentijnom, a onda sam u dvorani vidio 17-godišnjeg Alistaira i istog trenutno odlučio potpisati ga na licu mjesta. Bio je mršavi dječarac, no još uvijek se sjećam dojma koji je na mene ostavio kad sam ga vidio prvi put u dvorani", prisjetio se legendarni promotor svoje suradnje s Reemom, koji je u Japanu prvo nastupao u Rings promociji, nakon toga u Prideu te na kraju u Dreamu, prije nego je otišao u Strikeforce, gdje je zapravo stekao onu pravu globalnu slavu.

U nastavku je Sakakibara priznao kako nema ništa protiv suradnje s Overeemom i spreman mu je pružiti priliku da ponovno uđe u japanski ring, onaj gdje je zapravo postigao najveće uspjehe, neovisno o kasnijoj još većoj slavi i financijskom uspjehu.

"Kad to kažem, moram priznati da imam posebne osjećaje prema Alistairu. Ako mu ima smisla umiroviti se u Japanu, tu smo i možemo mu pružiti tu priliku. Ove godine krećemo 21. ožujka u Nagoyi, no plan nam je odraditi sedam priredbi, završnu za kraj godine u Saitami. Možda je to nešto što će mu imati smisla. S tim da on mora razumjeti trenutno japansko tržište. Trebao bi nam odraditi prijateljsku uslugu i boriti se za otprilike isti iznos kakav je dobio svojevremeno u svom debiju", dodao je Sakakibara, ipak objasnivši kako je ovaj posljednji dio bio šala:

"Šalu na stranu, ne bih imao nikakav problem raditi s njim ako bi nam brojke svima imale smisla. Isto tako sam siguran da bi jako veliki broj fanova volio vidjeti ga gdje završava karijeru u Japanu."

Alistair je u Japanu odradio čak 25 MMA borbi te još desetak onih u kickboxingu, a posljednji put je u "Zemlji izlazećeg sunca" nastupio sad već davne 2010. godine, odnosno posljednjeg dana iste. Gledajući koliki je Overeem zapravo "Globetrotter", možda mu ideja povratka bude privlačna pa se nešto na kraju po tom pitanju i odradi.

Linker
14. travanj 2024 16:39