Ostalo

Rockyjevska priča Portugalca: ‘Zarađivao sam 700 eura mjesečno, a sada se borim za milionsku cifru i svjetsku titulu!‘

Pedro ”The Game” Carvalho

 BELLATOR/SCREENSHOT Bellator/screenshot
BIvša zvijezda Bellatora Pedro Carvalho uspoređuje tvornicu i jednu od najvećih svjetskih MMA scena

Pedro "The Game" Carvalho neće posebno "zvoniti" kao neko poznato ime regionalnim MMA fanovima. Radi se od osrednjem borcu osrednjeg skora (13-9), a dolazi iz portugalskog grada Brage. Trenutno nastupa u PFL perolakoj kategoriji, a prije je gradio karijeru pod Bellatorom.

Portugalac je učenik Johna Kavanagha i dublinskog Straight Blast Gyma. Portugalci nisu baš aktivni u MMA sportu, a on je tek jedan od rijetkih nacionalnih predstavnika u perolakoj kategoriji. U razgovoru za Bloody Elbow objasnio je kratko svoju životnu priču u crticama: "Više su mi misli na pojasu, nego novcu. Ali da se razumijemo, prije sam radio između vrućih zidova tvornice za 700 eura, a sada lovim milijunsku cifru i pojas svjetskog prvaka".

PFL inače organizira formatski turnir, a pobjednik svake sezone u svojoj kategoriji uprihodi tu "mitsku" cifru u iznosu od jednog milijuna američkih dolara. Carvalho je već pokušavao osvojiti sličan Grand Prix turnir u Bellatoru 2020. godine, ali je ispao još na početku protiv kultnog Patricia Pitbulla.

Također na samom startu ove PFL sezone, prije par dana, doživio je poraz tehničkim nokautom u prvoj rundi od strane Brendana Loughanea. Radi se o eventu na kojem je nastupio i slovenski predstavnik Jakob Nedoh. Ništa još nije gotovo za obojicu jer se trenutno nalazimo u sustavu tablica, no potreban im je brzi završetak borbi u njihovu korist kako bi osvojili bonus bodove i plasirali se dalje. Pobjeda prekidom u prvoj rundi nosi maksimalnih šest bodova.

Linker
02. svibanj 2024 18:45