Ostalo

U zagrebačkom Domu sportova ove će se subote održati međunarodni AJP turnir u jiu-jitsuu

AJP Croatia NTL 2024

 Instagram (AJP Croatia)
Hrvatska će metropola okupiti borce iz 22 države, odnosno iz 54 različita kluba

Zagreb će ove subote (18.svibnja), u Domu sportova, ugostiti međunarodni turnir AJP Tour Croatia National Jiu-Jitsu Championship 2024. Gi & No Gi. Natjecanje okuplja borce iz brojnih zemalja, kao i nositelje svih pojaseva, a održat će se u kategorijama: "Kids", "Youth", "Amateurs", "Professionals" i "Masters".

Prema podacima objavljenim putem duštvenih mreža AJP Croatia, na turniru će sudjelovati borci iz 22 različite država svijeta, odnosno iz 54 različita kluba. Ukupno će se natjecati 470 registriranih boraca, pri čemu će se 144 dječaka, 22 juniora i 106 seniora boriti s kimonom, a 24 dječaka, 15 juniora i 73 seniora bez kimona. Što se tiče ženske konkurencije, za borbe s kimonom prijavljene su 53 djevojčice, šest juniorki i sedam seniorki, a u onima bez kimona sedam djevojčica, jedna juniorka i dvije seniorke.

Vaganja su na rasporedu u petak (od 19 do 20 sati) i subotu (od 9 do 10 sati), dok borbe kreću u subotu od 11 sati. Sve ostale informacije o predmetnom turniru možete pronaći OVDJE.

AJP, odnosno Abu Dhabi Jiu Jitsu PRO, profesionalna je jiu-jitsu sportska organizacija osnovana s ciljem promocije i pozicioniranja jiu-jitsua, odnosno podizanja razine izvrsnosti, te unaprjeđivanja razine profesionalizma koje nikada ranije nisu bile postignute u ovom sportu. AJP u svakoj natjecateljskoj sezoni organizira 310 događaja na svih šest kontinenata, a obuhvaća i turnire u Zagrebu, kao i ostalim hrvatskim gradovima.

Linker
12. lipanj 2024 22:38