Ostalo

Ugovorena borba za ONE teškašku titulu između dva bivša UFC borca

Brandon Vera
 screenshot/Youtube
Brandon Vera ugovorio je svoju iduću obranu titule prvaka teške kategorije ONE Championship promocije. 29. ožujka u Manilli čeka ga susret s još jednim bivšim UFC borcem, Arjanom Bhullarom.

42-godišnji Vera (16-8) tim putem će po prvi put braniti svoj teškaški pojas još od studenog 2018. godine, kad je savladao Maura Cerillija. Prošle godine nastupio je jednom, no tu se radilo o "superfight" borbi protiv prvaka srednje i poluteške kategorije, AungA La N Sanga, koju je izgubio prekidom u drugoj rundi. Nedavno je ova bivša UFC zvijezda najavila kako sad slijedi obrana titule teške kategorije i to će se dogoditi.

29. ožujka nastupit će pred svojim filipinskim navijačima u Manilli, gdje je zapravo odradio i prva četiri nastupa u promociji, prije nego se N Sangom borio u Tokiju. Teškaški pojas pokušat će mu oduzeti nedavna pridošlica iz UFC-a, Arjan Bhullar. Indijsko-kanadski teškaš napustio je prošle godine UFC, unatoč tri pobjede u četiri nastupa, a ONE debi odradio je u listopadu, kad je pobijedio gore spomenutog Cerillija. Ukupno je u dosadašnjoj karijeri upisao deset pobjeda i jedan poraz.

Vera je nekadašnja velika zvijezda UFC-a, borac kojem su se previđale samo najveće stvari, no na kraju nije uspio doći dalje od pozicije potencijalnog izazivača. Većinu vremena u UFC-u nastupao je kao poluteškaš, ukupno upisavši osam pobjeda i sedam poraza, prije nego je krajem 2014. godine prešao u ONE. Tamo je brzo postao prvak teške kategorije, no vrlo rijetko nastupa i mnogi fanovi se pitaju zašto mu taj pojas nije oduzet. Odgovor se može pronaći u njegovoj velikoj popularnosti na Filipinima, domovini njegovih roditelja. Tamo se sad još jednom vraća obraniti svoj pojas.

Priredba na kojoj će se borba održati nosi ime "Code of Honor".

Linker
19. svibanj 2024 12:22