Ostalo

Veliki Wanderlei Silva ‘provocira‘ svoje bivše protivnike: ‘Pobijedio sam dva puta, izgubio isto toliko. Treba nam peti meč‘

Wanderlei Silva

 Screenshot (youtube, Ufc)
Popularni Silva smatra da je vrijeme da se neki računi ‘srede‘

S obzirom na svoju ostavštinu u UFC-u, Wanderlei Silva sada želi ništa više nego ponovno ući u ring, ovaj put boksački, i poravnati račune s dvojicom svojih najvećih rivala.

Unatoč godinama koje su prošle od njihovih borbi, Brazilčeva želja da se ponovno suoči s ovim MMA ikonama ne jenjava. Tijekom svoje ugledne karijere, Wanderlei Silva suočio se s mnogim legendama, ali postoje dvojica s kojima bi volio još jednom razmijeniti udarce.

Silvin posljednji nastup u MMA završio je s dva uzastopna poraza od Chaela Sonnena i Quintona "Rampagea" Jacksona. Borac iz brazilske Curitibe očajnički želi ispraviti te greške u boksačkom ringu. Njihova se svađa dodatno zakuhala tijekom jedne sezone "The Ultimate Fightera", kada je "American Gangster" izgovorio poznate riječi "Ne mogu ti dopustiti da se približiš" prije nego što je nastao kaos.

Nekoliko godina kasnije, napokon su dobili priliku obračunati se u Bellatoru, gdje je Sonnen uspio osigurati pobjedu odlukom sudaca, unatoč tome što je tijekom borbe bio oboren. Tijekom razgovora za MMA Junkie Radio, 48-godišnjak je izjavio: "Volio bih imati meč s Chaelom Sonnenom. Ali s moje strane, to ne bi bio show. Ušao bih tamo da ga nokautiram."

Iako je Silva imao samo jednu službenu borbu s njim, njegova povijest s Rampageom Jacksonom mnogo je dublja.

Njihov prvi susret dogodio se 2003. godine u Prideu, gdje je "The Axe Murderer" zabilježio pobjedu prekidom. U njihovom drugom susretu, godinu dana kasnije, Silva je ponovno nokautirao svog protivnika.

Međutim, u njihovoj trilogiji, Amerikanac je ostvario svoju osvetu razornim lijevim krošeom.

Legende su se ponovno sukobile tek deset godina kasnije, na Bellatoru 206, gdje je Rampage još jednom zabilježio pobjedu prekidom.

Iako su obojica završili s MMA-om, Wanderlei bi volio petu borbu, ovaj put s omanjim boksačkim rukavicama.

Rekao je: "To je stvarno zanimljiv meč. Pobijedio sam dva puta, izgubio dva puta. Mislim da trebamo imati petu borbu."

Zanimljivo je primijetiti kako Brazilac ne spominje našeg glasovitog borca Mirka "Cro Copa" Filipovića, pa čak ni u hipotetskom smislu. Pametnom dosta.

Linker
20. kolovoz 2024 19:33