Ostalo

Veronika Vilk dobila je nagradu ‘Dražen Petrović‘, hrvačica je izabrana za najuspješniju mladu sportašicu

Zagreb, 110923.
Svecana dodjela nagrade Drazen Petrovic Hrvatskog olimpijskog odbora u Kaptol Boutique Cinema.
Na fotografiji: Biserka Petrovic, Veronika Vilk.

 VANESA PANDZIC Cropix
Tradicionalno, nagradu joj je uručila Biserka Petrović

Hrvačica Veronika Vilk, tenisač Dino Prižmić, sportski par Matej Nevešćanin i David Ledinski te odbojkaške kadetkinje i rukometni juniori laureati su glavnih kategorija, a juniori Hajduka dobitnici posebnog priznanja Nagrade "Dražen Petrović" koju je Hrvatski olimpijski odbor (HOO) dodijelio 17. godinu zaredom.

Teniski sport i ove je godine imao glavnog pojedinačnog laureata - prošlogodišnjeg Milija Poljička u tom je statusu zamijenio Dino Prižmić. Sportske obveze spriječile su osvajača juniorskog Roland Garrosa da osobno primi nagradu pa je u njegovo ime to učinila predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.

Sportašica, koja je sa 16 godina konkurirala i za naslov najveće nade hrvatskog sporta, hrvačica Veronika Vilk, povijesnim je naslovima svjetske i europske prvakinje jednoglasno izabrana za najuspješniju mladu sportašicu. Tradicionalno, nagradu joj je uručila Biserka Petrović, uz poruku da bi Dražen bio itekako ponosan na hrvatsku sportsku mladost koja iz godine u godine ostvaruje tako sjajne rezultate.

Osim premijerne dodjele posebnog priznanja, ovogodišnji HOO-ov izbor najuspješnijih mladih sportaša i sportaša do 20 godina te najperspektivnijih do 16 godina imao je još jednu posebnost - nije održan u Muzejsko-memorijalnom centru „Dražen Petrović“, nego u zagrebačkom Cinestaru Kaptol, i to s razlogom - kao uvertira u dodjelu nagrada poslužio je dokumentarni film "Naš mali“ autorice Ivane Guberine i scenarista Ivice Poljička.

Film o životu i karijeri Dražena Petrovića najprije apostrofira šibenske početke "košarkaškog Mozarta“, a potom sublimira njegove zvjezdane trenutke iz Cibone, madridskog Reala, NBA lige te iz nastupa za državnu reprezentaciju.

Linker
29. travanj 2024 14:10