Ostalo

VIDEO: Bivši golman Chelseaja uspavan teškim aperkatom u Poljskoj

Ricardo Prasel vs Stefan Vojcak

 ScreenShot KSW
Ricardo Prasel je svoju nogometnu vratarsku karijeru zamijenio borilačkom

Ricardo Prasel, bivši brazilski golman, od 2009. do 2010. proveo je godinu dana kao rezervni vratar Chelseaja, tada je prvi izbor momčadi iz Londona bio poznati češki vratar, Petr Cech. Ozljeda je rano prekinula Praselovu nogometnu karijeru, već s 21 godinom je napustio nogomet.

Nakon toga, odlučio se okrenuti MMA-u, profesionalno je debitirao 2012. godine te ostvario pobjedu gušenjem u prvoj rundi. Borio se i protiv našega Ante Delije 2018. godine u Rizinu, Delija ga je svladao nakon tri runde jednoglasnom sudačkom odlukom. Borio se redovito sve do 2022. godine kada je uzeo pauzu nakon poraza od Philipa De Friesa koji ga je ugušio u prvoj rundi borbe. De Fries je u toj borbi uspješno obranio titulu KSW-ovog prvaka teške kategorije tehnikom koja se rijetko viđa – tzv. ‘‘bulldog chokeom‘‘.

Nakon skoro dvije godine stanke, Prasel se vratio u kavez na sinoćnjem KSW 94 eventu u poljskom Gdanjsku. Borio se protiv Stefana Vojčaka, ali nije imao povratak kakav je priželjkivao. Teško je nokautiran u drugoj rundi silovitim aperkatom što je rezultiralo ozbiljnom ozljedom ramena pri padu. Sudac je odmah prekinuo borbu i Praselu je pružena liječnička pomoć.

Praselov profesionalni omjer je 13-5 nakon jučerašnje KSW-ove priredbe u Poljskoj. Kako je izgledao taj zastrašujući nokaut, pogledajte OVDJE.

Linker
12. svibanj 2024 22:22